Videospil

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

Videospil er de spil, du spiller på den dér dims, din mor altid tror, er en Nintendo [1].

Former for videospil[redigér]

Videospil handler om meget forskellige ting, så de bliver delt op i forskellige genrer. Ligesom film - altså ikke den der folieslags, man kommer på mad. Mange nørder hævder at det er en sport, men det er det IKKE.

Skydespil[redigér]

FPS[redigér]

FPS står for første persons skydespil, og med den første person menes jeg. Dog ikke mig, men den person, der nu spiller. Det er ham, der går rundt inde i spillet og skal skyde et eller andet, dog ikke sine holdkammerater. Undtagen hvis han er en forræder.

Andre skydespil[redigér]

Der er også alle de andre skydespil. Det er for det meste tredje persons skydespil. Den tredje person er han/hun/den, så det er ikke dig, der skyder, så du kan sagtens skyde skylden på en anden. Det kan du nemlig ikke i FPS-spillene. Der er også de mindre kendte anden persons skydespil, hvor man går rundt i et spil, og kan sige du skyder jo!, for der er det de andre, der skyder, og ikke dig.

Puzzlespil[redigér]

Puzzlespil er de små spil, hvor man skal pusle med noget, der findes dog ingen med børn[2]. Hvis det ikke er et almindeligt puslespil, så er det en af disse 2 typer:

Tetrisefterligninger[redigér]

Alle de spil, hvor brikkerne falder nedad ligesom i Tetris er tydelige efterligninger af Tetris. De gælder for det meste, ligesom i Tetris, at der ikke kommer for mange brikker, så man skal få brikkerne til at forsvinde, også ligesom i Tetris.

Minestrygerefterligninger[redigér]

Det er alle de spil, hvor brikkerne ligger ned på samme metode som i Minestryger, altså det dér spil, som følger med Windows, som ingen rigtig spiller. Minestryger var ikke den første, der så sådan ud, men det er det, alle ved, hvad er. Man kunne også kalde det for sudokuspil, men soduko er ikke et rigtigt videospil.

Platformspil[redigér]

Platformspil er de spil, hvor man går, hopper eller på anden måde bevæger sig. Men det er langtfra alle platformspillene der foregår på en platform, men i det første platformspil, Donkey Kong, sad aben på en stor platform, som Mario skulle op ad. Det er ikke altid opad, man skal.

RPG-spil[redigér]

Er den type hvor man enten kan se japanske 12-årige med stort sjovt strithår, som går på episke eventyr eller dumme troldmænd, som ikke engang kan sige en dyrelyd. De sjoveste er japanerne, da de ikke siger en døjt, og de ser sjove ud! Man prøver at banke fjender, enten nogle dummerte, som af en eller anden grund springer frem, men de er dog usynlige, og så er der også dem, som man kan se. Der er ofte helt urealistiske historier om kontinenter og døde babyer, ens langhårede storebror og irreterende feer, som råber efter dig. Det første RPG, som har idags velkendte set-oppefra-fomular var Legend of Zelda, som havde en dum gamling, som giver en vira.

Strategispil[redigér]

Er den typespil, hvor i du skal agere leder for en flok ansigtsløse soldater der konstant gentager sig selv. Tit gider disse dovne hunde dog ikke komme frem, før du får bygget nogle bygninger, som de af den ene eller anden grund synes er vigtige for deres egen velvære. Når disse bygninger først er på plads, kan dine soldater næsten ikke vente med at materialisere sig ud af den blå luft, men ikke uden først at modtage en klækkelig betaling.

Turbaseret[redigér]

Disse spil er en omgang ren gentlemansport. Man kan være sikker på at modstanderen altid venter pænt på, at man bliver færdig med sin tur. Det dårlige er bare, at han forventer det samme fra én selv.

Real Time[redigér]

Her gælder ingen regler. Byg tonsvis af alting og smid det i hovedet på din modstander, før han gør det samme ved dig, og bed til at dine tonsvis af ting og sager kan besejre hans tonvis af ting og sager.

Andre idéer[redigér]

  1. Hvis du vil spille noget på videoen, så er det VHS-bånd man putter i.
  2. Hvis du har børn, skal du nok pusle med dem istedet for at spille.