Bodega

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
(Omdirigeret fra Værtshus)
Spring til navigation Spring til søgning
På bodegaen kan man altidalle væsentlige emner forklaret.
Her taler Preben og Flemming om kausaliteten i antallet af elementarpartikler i en positivt ladet neutron hvorvidt AGF har en chance i Superligaen.
30px-Cquote1 svg.png Jahrr hawr dhed ikkhje shår gåhrt 30px-Cquote2 svg.png
Per Ørum Jørgensen klokken 23 en lørdag aften


30px-Cquote1 svg.png Jeg har det ikke så godt 30px-Cquote2 svg.png
HC Andersen klokken 23 en lørdag aften


En bodega (også kendt som pub, værtshus, kro, bar) er et lille hus eller faldefærdig bygning hvori der kan forekomme meget glæde og vrede.

Navnet stammer fra den første bodega nogensinde i det indre København, der blev bestyret af Bo Dega Larsen.[1] Mange har tit omtalt en bodega som et tilflugtssted fra hverdagens virkelighed. Dette er imidlertid blevet bevist af op til utallige forskerhold fra provinsen og gaden, eftersom personer oftest griner, konverserer, bander og slås meget mere, når de befinder sig på en bodega, i modsætning til normale hverdagserindringer såsom begravelser, toiletbesøg, dyresex og stumkoncerter.

Bivirkninger[redigér]

Trods det meget gode image udadtil, og status som velfærdssamfundets mest glade sted, så er bivirkningerne således mange efter et dansk bodegabesøg. Således kan man let opleve en slingrende adfærd i trafikken, som kan være til gene for medtrafikanter og cyklister, når du kører 120 km/t i en byzone. Det er endnu uvist hvad der forårsager denne adfærd, men det er sikkert svenskernes skyld.

Derudover kan man, som konsekvens af et bodegabesøg, også ende i et ægteskab ved hjælp af alkoholens insidiøse giftvirkning.

Klogskab og Vid[redigér]

Hvem end du er, så gå aldrig over til sådan nogle typer.

Bodegaen er samlingspunktet for alverdens ypperligste filosoffer, småfilosoffer, professorer, spindoktorer og humorister. Hér kan du lytte til alverdens klogskab, og få indsigt i både klimaforandringer, alkohols gavnlige indvirkning på leveren, folkeopstanden mod den forfærdelige og uretfærdige rygelov, og ikke mindst: Selvretfærdigheden!

Sæt dig trygt ved siden af ham med den store cigar, og så vil du på ganske kort tid,[2] og uden på noget som helst tidspunkt at have ytret et eneste ord, blive indført i dybe sandheder om alt vedrørende samfund og sex. Mens du forsøger at sluge din øl med ufattelig hast, for at slippe væk igen, bliver du indviet i ting om mandens ægteskaber, som du vitterligt ikke havde lyst til at vide ... Mens han hiver fat i dit ærme, og siger "Sådan ér det virkelig! Forstår du ikke det!? Er du ikke min kammerat? Jaj ælsker dig som Børges mor!"

Hvis du prøver at rykke til en anden plads, vil du i stedet møde den lokale komiker. Han har engang set noget med Casper Christensen[3], og nu vil han fortælle hele sit repertoire af vittigheder til dig. Når begge to omsider er overstået, vil han gentage dem, og derefter tilføje: "Det sagde hun også i går ... HAHAHAHAHA!!". Nu er du fanget i en cyklus, hvor han starter med de to vittigheder "uden", og derefter gentager dem "med".
Efter et par minutter, føles det som om at Linie 3 aldrig har været morsommere. Efter et kvarter er du klar til at betale dem nogle millioner for deres 87. genforeningsshow. Efter en halv time sidder du apatisk og nikker med, og svarer selv: "Det sagde hun også i går!".[4]

Aktiviteter[redigér]

Der er masser at lave på en bodega. Man kan bl.a.:

 • Drikke sig fuld og råbe højt
 • Drikke sig fuld og spille et slag meyer
 • Drikke sig fuld og skælde bartenderen ud
 • Drikke sig fuld og skælde de højtråbende kunder ud
 • Drikke sig fuld og sætte sømandsviser på jukeboxen
 • Drikke sig fuld og bruge alle de resterende penge på enarmede tyveknægte


Man kan sagtens kombinere overstående på alverdens leder og kanter, men så skal man bare være opmærksom på, at man muligvis bliver pisse hamrende fuld. Og så er det altså ulovligt at køre hjem[5]! Med mindre du har lyst til at forsøge dig med spirituskørsel? Det skulle efter sigende være ganske skægt, faktisk.

30px-Cquote1 svg.png Her ædes, drikkes og hores når det passer os! 30px-Cquote2 svg.png
Den lokale nede på hjørnet


Religion[redigér]

Når den eneste kvindelige kunde bryder ud i sang, skal det lyder meget hæsligt, hvis hun skal undgå at blive forgyldt med kærlighed.

Bodegaen er for nogle et tempel, hvor man ærer og tilbeder alkohol. Når du træder ind, er det forventet at du ikke tager skoene af. Du handler ikke respektfuldt over for dine medmennesker eller præsten bartenderen. Du taler ikke pænt om gud eller din kone!

Du kommer, og du beder ved at drikke. Bodegatemplets højmesse indeholder 200 bønner. På hverdage er det langt værre!

Hvis du kunne læse denne artikel, så er du klar til:[redigér]

Bodegale noter[redigér]

 1. Nevø af Buster Larsen.
 2. Ca. tre nanosekunder
 3. Som han absolut ikke syntes var sjovt!
 4. Og, ja, det sagde hun faktisk også i går. Hvem skulle have troet det?
 5. Jo, OGSÅ selvom du "bare er på knallert"!