Uvidenhed

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"At vide hvad man ikke ved - er dog en slags alvidenhed"

~ Storm P
OOjs UI icon helpNotice-ltr-progressive.svg
Vidste du at...

et pund smør i 1954 vejede et halvt kilo?

Uvidenhed er det, man ikke ved. Ifølge Platon er vi alle uvidende, da det, som vi ikke ved er så forholdsvis meget i forhold til det, vi ved. Hvis man så tæller det, som vi alle ved, og som vi derfor ikke har brug for at vide, med, så er vi alle ramt af uvidenhed ... men - igen - kun begrænset af vor egen konceptuelle formåen i relation til det at projicere vor egen meta-virkelighed proportionalt med den ontologisk formodede totale sum af viden. Og når man kommer til denne funktion i proceduren,[1] så erfarer man, at en fortsat akkumulation af viden blot vil føre til en øget erkendelse af, hvor meget man stadig ikke véd.[2]

Eksempler på uvidenhed[redigér]

Katja på 21[redigér]

Tja...??? Jeg ved det ikke, måske det er noget med... Næh, det er det nok ikke. Jamen så ved jeg det ikke. Folk der ved det, må gerne ringe til mig og sige det. Mit telefonnummer er... Øhm... Det har jeg glemt... Noget med tal... Nå men uvidenhed vil sige at man gør noget, måske? Måske det er noget med UV-stråler? Det begynder jo med u og v. vide kunne også være æggehvide. Hed er fordi det er noget meget varmt. Varm æggehvide udsat for UV-stråler! Eller måske ikke... Men jeg ved det altså ikke.

Frode Fenis (sept. 2007)[redigér]

Åh nej. Oh shit. Hvad fik jeg nu klikket på? Er det nogen der kan hjælpe mig? Jeg ved det ikke. Du må ikke holde mig ansvarlig, jeg er ny på Spademanns. Det er ikke engang min computer. Shit, et popup-annonce! Hvordan stopper jeg den? Jeg ved det ikke!

Kurtadam (primo 2007- 2009)[redigér]

Det er skræmmende. Men ikke så skræmmende som dette store hvide tomme felt på skærmen. Hvad gør jeg med det? Skal jeg skrive i det? Jeg ved det ikke! Skal jeg til at skrive en artikel eller noget? Jeg ved ikke, hvordan man skriver en artikel! Ingen har nogensinde fortalt mig noget! De siger bare "Vær sjov, ikke dum", og jeg ved ikke, hvad det betyder! Gud, dette sted er forvirrende. Ingen vil hjælpe mig. Jeg kender ikke nogen her. Hvordan kan disse mennesker skrive sådan sjove artikler? Jeg ved det ikke. Måske de er bare naturligt sjovere end jeg. Jeg vil vædde på de bare sidder ved deres computere hele dagen og skriver alt det sjove der lige falder dem ind. Det bliver nok til over 100 artikler om dagen. Og her ved jeg ikke engang, hvordan man skriver en artikel, for ikke at nævne en sjov en, en andre vil kunne lide.

Tag for eksempel forsiden. Den er vanvittigt morsomt. Jeg har aldrig grinet så meget siden i går. Hvordan finder de på de ting? Jeg ved det ikke. Jeg ville ønske, jeg kunne skrive en sjov artikel. Måske kunne jeg en dag få en artikel på forsiden. Hvordan får man en artikel på forsiden? Jeg ved det ikke.

Jeg tror, det kan have noget at gøre med alle disse nye knapper her i toppen af denne skræmmende hvide boks. Hmm, lad os prøve den knækkede pil.
Hmm det kom der vist ikke noget ud af. Hvad med den med 1-tallet.[3], Hvordan kom de ord komme ind her? Jeg ved det ikke! Jeg håber, at denne knap fungerer bedre.

{{Under konstruktion}}

Under konstruktion. Ja, det er vist rigtig nok. Jeg ved det ikke. Hov, der er også knapper neden under. "Gem side"? Hvordan finder jeg den så igen, så den kan komme på forsiden? Jeg ved det ikke. Nå jeg prøver.

Hvis du vil vide mere[redigér]

Underligt uvidende krimskrams[redigér]

  1. eller logaritmen, om man vil
  2. men sådan har alle andre det vel osse ...
  3. Indsæt fodnote her