Tv

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Flad spade.jpg

TV (ikke at forveksle med fjernsyn) er en magisk kasse, der viser billeder og siger lyde hvis du slår på den. TV'et blev opdaget af den tyske arkæolog Jürgen Güzzermann i 1942 under en udgravning i det daværende Sovjetunionen.

Billederne på kassen er typisk lavet af svenske huleboere i selskabet MTG. Et eksempel på et billedmagerselskab er Viasat. Det nyeste tv kan måske, men kun måske vise flere en en kanal. og i år 2156 mener Morten fra Greve at der måske kan komme lyde ud af denne magiske kasse. og man regner med at indenfr de næste 5 milliarder år vil der kommee noget der er værd at se. (Den sidste udtalelse bliver der dog stadig arbejdet lidt på.)

Udvikling[redigér]

De første TV viste billeder i sort-hvid, for at afspejle verden, som den var. I 1970'erne da verden skiftede til farver fulgte TV'et ret hurtigt efter. Allerede fra starten var der lyd på til forskel fra de tidligste biografer.

I takt med at TV'et er blevet fladere og fladere er de blevet næsten 2-dimensionale, hvorfor man nu er igang med at simulere verden i 3-D og HD og nogen gange Blu-Ray.

Man behøver ikke frygte for sit TV. Der er ikke noget at være bange for.