Kultur

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
(Omdirigeret fra Tradition)
Spring til navigation Spring til søgning

"Det er ikke en del af en ægte kulturs opgave at tæmme tigre, lige så lidt som det er at gøre får til rovdyr"

~ John Donne om Dyrenes bekæmpelse


I det kulturantropologiske tv-program Robinson kan man på en videnskabelig facon studere de sociale og kulturelle interaktioner mellem udvalgte demografiske segmenter af befolkningen

Kultur er en selskabsleg som menneskeheden leger for at prøve at glemme at de er betydningsløse sække flæsk, der flakker rundt på en stadigt varmere kugle midt i en enorm Intethed mens de venter på at gå i forrådnelse. Det er også den sektion af Berlingske Tidende der indeholder dagens TV-program.

Legen går ud på at menneskeheden først opdeles i hold (kaldet "nationaliteter". Disse nationaliteter skal så hver især finde på noget, som de kan gøre anderledes end alle andre. De nationaliteter, der kan frembringe de mest underlige resultater får flest point. Spillets point kaldes "turister", og de nationaliteter der får flest turister vinder en masse penge. Hver nationalitet skal dog passe på at man ikke bliver FOR succesrig, da andre spillere kan finde på at stjæle i form af kulturel appropriering.

Hvad består Kultur af?[redigér]

Kultur består mest af:

Ud fra disse eksempler kan man konkludere, at kultur er ganske ubrugelig og for det meste i vejen, og det er endda skadeligt i sådan en grad, at regeringen bør kyle skidtet ud af landet af hensyn til den nationale sikkerhed.

Desværre kan man ikke det, fordi man beklageligvis er nødt til vise kulturen frem, når andre lande kommer på besøg. Dette gælder dog ikke bakteriekulturer, som fx yoghurt.

Se også[redigér]