Thorvald Stauning

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
En kunstners indtryk af Thorvald Stauning.
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Thorvald Stauning.

"Stauning var en farverig skikkelse, der satte pris på livets goder, og det indbragte ham også kritik, men kritikken prellede stort set af. Han var heller ikke nogen elegant eller vittig taler, men han var tillidvækkende, fordi han virkede ægte."

~ Wikipedia om Thorvald Stauning


"Han var en flot man Stauning, det smukkeste skæg... Og så ku' han synge, ku' han!"

~ Tilfældig ældre dame om Thorvald Stauning


Thorvald August Marinus Stauning (født ca. 1873, død 1942) var en dansk politiker, Landsfader og playboy.

Det var som ung udvekslingsstudentCuba at den unge Thorvald lærte at genkende en god cigar. Samme sted blev hans politiske bevidsthed og skæg-style grundlagt. (Senere har Fidel Castro nævnt Stauning som et ypperligt forbillede. Castro overvejede sågar at anskaffe sig et par sygekasssebriller, men Cuba har aldrig haft nogen sygekasse!! ).

Stauning vandt sammen med Socialdemokratiet og Kaos valget i 1935 og blev statsminister. Han blev meget upopulær under 2. Verdenskrig, grundet hans afhængighed af den tyske madret Nazi Goreng. 3 uger efter Tysklands besættelse af Danmark, skræv han en leder i Politiken at Churchill er en farligt mand. Lederen kom på tryk, men den provocerede en salgstab på 10 procent. Stauning vilde heldst at Politiken skulde bli pleite.

Officelt døde han i 1942, men store dele af befolkningen mener at have set ham siden. Især på Læsø er der mange "Stauning-observationer", hvor han også tit observeres i selskab med Elvis Presley.Efterfulgte:
Thomas Madsen-Mygdal
Danmarks statsminister
1929
Efterfulgtes af:
Vilhelm Buhl