Stereotyper

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Stereoworld.jpg

At dele mennesker op i stereotyper er en ganske glimrende og nem måde at få kendskab til andre kulturer og folkeslag på. Alt hvad der bliver sagt om stereotyper er nemlig sandt, hvad end de tåbelige pladderhumanister siger.

Stereotyper kom for alvor frem i 1960'erne, hvor de afløste de dengang meget udbredte monotyper.

Stereotypens lære[redigér]

Bogen om "Lille Sorte Sambo" kan lære os, at negere er glade for pandekager og dødsensbange for tigere, og det er der jo ikke rigtig andre der er

Alle mennesker er fra barnsben, fuldt ud i stand til at opdele folk i stereotyper. Hvor mange gang har du ikke selv kaldt en neger for en neger på åben gade, dengang du var lille. Hvorfor du ikke gør det mere? Fordi folkeskolen har lært dig at den slags er "racistisk" og ikke kan tolereres i vort "åbne samfund". Den slags tåbeligheder skal du ikke lytte efter. Alle ved at, folkeskolen står i ledtog med de føromtalte pladderhumanister.

Liste over Stereotyper[redigér]

Stereotyper er ikke kun brugt på forskellige befolkningsgrupper, men kan også være bestemte job, sex eller religion. Herover en typisk sygeplejerske

For at genopfriske din viden om stereotyper har vi samlet en liste over dem. Læs dem, og snart er du ærkeracist en klog og belæst person.

Russere[redigér]

En flok kommunistbønder, der elsker harmonikamusik, pelshatte, rødbedesuppe og vodka.

Englændere[redigér]

En omgang forfinede bowlerhatbærende overklasseløg, der er glade for te, og som gerne omtaler dig som "old bean".

Italienere[redigér]

En samling pastaædende mors drenge med store overskæg, hestehaler og sved i armhulerne. De udbryder "Mamma mia!" og "Stronzo!" på helt tilfældige tidspunkter.

Australiere[redigér]

Sløve barbrystede tåber, der taler dårligt engelsk og har en fetish for cowboyhatte, læderveste og halskæder med dyretænder. Når de ikke bæller øl, lever de af græshoppere, trafikdræbte næbdyr og andet godt fra naturen.

Franskmænd[redigér]

En flok ostespisende, alpehuerende (huen hedder en kepi) arrogante nationalister med forkærlighed for rødvin, kunst og revolutioner.

Hollændere[redigér]

Hashrygende mennesker, der elsker vindmøller, tulipaner og edamost, og som da lige går til prostitueret en gang imellem.

Irere[redigér]

Rødhårede, klædt i grønt og elsker harpemusik og en dram.

Nordmænd[redigér]

Striktrøjebærende skientusiaster, der bor på fjelde, lever af oliepenge og taler et sprog, der minder om en uforståelig dialekt af dansk.

Svenskere[redigér]

Surstrømming-spisende fulderikker med blond hår og blå øjne, som låser deres børn inde i værkstedet hvis de ikke opfører sig ordentligt.

Finner[redigér]

Deerstalker-bærende rensdyrjægere, som holder stædigt fast i, at Julemanden bor i deres land. De tager altid kniven og vodkaen med i sauna, og hvis du har vrøvl med mobilen, er en finne lige den rette at bede om hjælp.

Brasilianere[redigér]

Mørklødede fodboldtosser, der elsker sambadans og lever af at eksportere kaffe og narkotika.

Canadiere[redigér]

Naturelskende skovhuggertyper, der taler enten engelsk eller fransk og er knaldgode til ishockey.

Amerikanere[redigér]

En flok overvægtige imperialister, som tror at de er verdens centrum og derfor også tror, at de kan tillade sig alt, og bl.a. derfor sagsøger de hinanden for de mindste fejltrin. De forstår sig ikke længere på europæisk kultur, og har for længst glemt, at deres forfædre faktisk kom fra Europa.

Skotter[redigér]

Kiltbærende nærigpinde, der elsker golf, whisky og sækkepiber, og som bare hader englænderne som pesten.

Hvorfor er det så vigtigt med stereotyper[redigér]

Fordi stereotyper som udgangspunkt er sjove, og skulle vi møde en udlænding, fx en finne, spørger vi straks til hans sauna, og han vil slå en høj latter op og udbryde: Asun huoneistossa, som et svar på den høflige forspørgsel til hans foretrukne opholdssted.