Sparta

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


Λακεδαιμόνιος
Spartaflag.jpg
Spartalogo.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: This is SPARTA!!!
Nationalmelodi: Ourselves Alone
Hovedstad Spartastrup
Største by Spartastrup
Officielle sprog Oldgræsk, Nuengelsk
Regeringsform
Konge & Konge
Dualistisk Monarki
Leonidas & Gayonidas
Voldeligt Styre
Grundlagt af Ares!
10. oktober 5859 f.Kr.
Nationalhelt(e) Efialtes
Valuta Euro
Religion Hellenisme
 Befolkning  ca. 20.000 1. rangsborgere
 Areal  ca. som fyn el. sjælland
 Befolkningstæthed  Soldater står ret...
 Etniske grupper  1% Spartanere og 99% spartanske slaver
 Største Eksportvarer  Spyd, skjolde og blå øjne
 Største Importvarer  slaver
 Nationaldyr Daffy Duck
 Nationalsport  Fribrydning
 Åbningstider  Sparta er aldrig lukket!
 Internetadresse  sparta.eu


"THIS IS MARTHA!!!"

~ Leonidas om sin nye dame


"...Jeg kan ikke lide dem. De prygler mig, spytter på mig og misbruger min unge krop."

~ Oscar Wilde om Spartas fjender


"Ich bin ein Athens Guy!"

~ JFK om at være fra Sparta


To-vejs Kongedømmet Stor-Sparta (Græsk: Λακεδαιμόνιος, Lakedaimonios) er et rige i det sydlige Grækenland der i disse år gemmer sig bag den nærliggende by Sparti, og som i øvrigt kun holdes i live pga. turisme og landbrugsstøtte.


Historie[redigér]

Sparta er nok mest kendt for at lave usmagelige propagandafilm om sig selv, og de stærkt overdrevne eventyr der udspillede sig i området for et par årtier siden. Byen Sparta blev på et tidspunkt pissetræt af demokratiets åg, og smed derfor magthaverne i en bogstaveligt talt bundløs brønd[1] hvorefter man blev enige om at udråbe et monarki med to konger, en skik de stadig har nu 7-8 årtusinder senere. Sparta blomstrede i denne Florissante Periode[2], og opretholdt et samfund hvor samtlige indbyggere tævede hinanden. Engang i Oldtiden fandt man dog på at gennemprygle og undertvinge sine naboer, hvorefter man indrettede et beundringsværdigt system: 1% af befolkningen sidder på flæsket og de resterende 99% er en form for slaver som ikke har nogen form for indflydelse eller rettigheder. Det er denne del af græsk kultur som USA har valgt at kopiere da man grundlagde landet.

Med Det Fjerde Riges oprettelse, har Spartanerne været trådt lidt under fode af de tyranniske horder der morer sig med filosofi og pædofili i Athens gader, hvorfor området nu om dage fremstår relativt ukendt overfor omverdenen. Dette er den direkte årsag til at man laver propagandafilm om diverse småtræfninger rundt om i det græske land.

Berømte Slag[3][redigér]

 • Slaget ved Marathon
 • Slaget ved Platea
 • Slaget ved Thermopylæ
 • Slaget ved Salamis
 • Slaget om Stalingrad
 • The Battle of Britain
 • Slaget ved Dien Bien Phu

Styreform[redigér]

Gayonidas Eurypontid IV
Leonidas Agiad I
Dronning Gorgo af Sparta

Som tidligere nævnt[4] ledes Sparta af to konger, der altid kommer fra de samme to slægter, hhv. Agiad- og Eurypontid-familierne, der begge hævder at nedstamme i lige linje fra Disneys Herkcules[5] I øjeblikket regerer Leonidas Agiad I sammen med Gayonidas Eurypontid IV. Sammen skal tages dybt bogstaveligt: begge konger har lige meget at skulle have sagt, og den ene kan intet gennemføre uden den anden. Spartas Grundlov tillader det ganske enkelt ikke. Ydermere, er kongernes magt begrænset til kun at omfatte jura, religion og forsvar, så ret beset kan de intet gøre uden den andens samtykke... Dét, også fordi de er bøsser der så vidt muligt altid hænger sammen. Bogstaveligt talt. Og Gayonidas Eurypontid IV er pigen.

Man har forsøgt sig med at give d'herrer konger en dronning hver, men de insisterede på at deles om Dronning Gorgo (som faktisk er datter af Leonidas' halvbror), der nu døjer med ikke at være istand til at komme i omstændigheder. Dette lægges der ikke skjul på: i propagandafilmen 300 ses f.eks. en sexscene mellem Leonidas og Gorgo hvor han helt åbenlyst bespringer hende bagfra, som om hun er hans fyr Kong Gayonidas. Drengen i filmen er statist. Tilsyneladende lever de efter sloganet; It's called Adam & Steve - not Adam & Eve!

Samfund[redigér]

Task Force Vejspærring standser en løbsk bus

Spartansk Udstyr[redigér]

Det spartanske samfund lever uden overflødig luksus, deraf navnet Spartansk, og det er et faktum der er særligt synligt ved f.eks. busser fyldt med sprængstof og skolebørn der fræser nedad hovedgaden i Spartastrup: Her vil Spartas politi forsøge at stoppe bussen med en vejspærring, men da politiet får spyd istedet for rigtige våben og sandaler istedet for biler - eller blot cykler - går det sjældent godt.

Et andet interessant punkt er politiets boliger: indtil finanskrisen boede de i barakker, men de er nu sparet væk til fordel for et hjørne af Spartastrups Bypark, hvor samtlige 300 strissere sover. De må ikke tænde bål pga. af brandfaren.

Offentlige Opgaver[redigér]

Et typisk velkomstskilt til indvandrere, uanset nationalitet.
Dette mærke ses på Spartas sygesikringskort.

Sparta har som lokalt selvstyre retten til at varetage kontakt til evt. indvandrere og de udfordringer de menes at medføre. I henhold til EU-lovene er der fri bevægelighed og enhver kan slå sig ned. I sparta har man valgt at tolke loven som følgende; Der er fri bevægelse og enhver kan slåes ned. Værre bliver det når fortolkningen slåes ned er formuleret af danske ekstremister, for da er slåes ned = aflivning. Mange spartanere mener dog ikke at Staten skal finansiere dette, hvorfor gadevold er dagligdag overalt i Spartastrup og diverse landsbyer. Men kun mod indvandrere.

Handikappede[redigér]

Er som udgangspunkt ikke velkomne, og der er ikke registreret nogle tilfælde af undtagelser. Da Sparta dog er en region der ikke tillader Fri Abort opdager man først børnenes fejl når de fødes. De mest almindelige årsager til at blive smidt ud fra en klippe straks efter fødslen er:

Det er en social katastrofe, at børn der fødes spastiske el. lamme omhyggeligt bliver holdt i live til de fylder 18 år: derefter bliver de sat i en såkaldt Invandrerfarvet[6] Taber-kværn (dvs. en rullestol), hvorefter Øvrigheden skiftes til at skubbe dem baglæns ud fra Skraldeklippen. Det betragtes som god træning til at standse voldelige demonstrationer.

Spartansk Moral[redigér]

Et almindeligt syn i Spartas natteliv.

Sparta er kendt overalt i Grækenland for deres ekstremt høje grad af offentlig besparelse, men har derudover ingen - gentager ingen moral: en typisk spartaner m/k vågner om morgenen og spytter på sin kone m/k. Derefter sparker vedkommende sin hund, kaster en brosten ind igennem naboens vindue, spiser en kanin levende til morgenmad og tjekker Facebook for evt. dødsfald blandt de af børnene der er sat ud til ulvene. De børn der endnu ikke er fyldt 7 år får lige en morgenlussing og en hyggevoldtægt hvis kønnet passer[7]. Derefter begiver spartaneren sig på arbejde; kasernen hvis det er en mand og saltminerne hvis det er en kvinde. Ved aftenstide når man kommer hjem i eget kvarter sørger man lige for at smadre 1-2 tilfældige børn der kommer i vejen, pisse på naboens bil og derefter gå ind i sit hjem. Mænd og kvinder laver High Five til hinanden og kysser lidenskabeligt folk af eget køn. Kl. 19.00[8] spiser de af familien der kan stå oprejst deres aftensmad, typisk havregrød med blod fra babysæler, og spytter hinanden godnat. Husets herre m/k voldtager lige de resterende børn og sin kone m/k inden man går til ro, lullet i søvn til den trygge, velkendte lyd af grædende børn, pibende hunde og naboer der torpederer biler imod ens dagligstue.

Sådan har spartanerne levet deres liv i mange årtusinder og det er alle fint tilfredse med. Med bøssemiljøet som en markant undtagelse, der til stadighed klager over at Sex and The City er forbudt på alle kanaler, samtidig med at Twilight kører døgnet rundt på de græske bøssers egen tv-kanal, TV2.

Spartanske Noter[redigér]

 1. Dér kan vi andre sgu lære noget!
 2. Det betyder Blomstrende Periode
 3. Alle fra 1980'erne
 4. Jo det er, se ovenfor...
 5. På Græsk: Nazi-Herakles
 6. Men grækere er brune???
 7. Det gør det altid.
 8. På slaget!