Spademanns guide til at blive en diktator

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Skift til: navigering, søg
ThumbsUp.gif
Bullseye.gif
Dette kan blive dig!

"En diktator er det samme som en præmenstruel kvinde."

~ Mao


"Nej, man kan forhandle med en diktator."

~ Woody Allen


"Følg denne guide, og du får stor succes i livet. Det virkede i hvert fald for mig!"

~ Jimbo Wales om Denne guide og hans nylige udnævnelse til diktator i Zimbabwe og Kenya


"And how do you stop an evil dictator? You cut off - her ressources!"

~ Janice om hvordan man overvinder Regina


Har du altid drømt om at stå på en balkon og se en enorm folkemængde, der hylder dig? Synes du, dit ansigt er så smukt, at det burde være på store og frygtindgydende plakater rundt om i landet? Ville du nyde at bede dine hjernevaskede politibetjente om at "fjerne" alle de mennesker, du ikke kan lide? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så er en karriere som diktator måske noget for dig!

Begyndelsen[redigér]

Ligesom i alle andre jobs er penge som regel det vigtigste, hvis man vil være diktator. Penge kan være svære at skaffe for den almindelige dansker, men også det kan denne guide hjælpe dig med. Her er en liste over de steder, hvor man bestemt ikke kan skaffe penge nok til at starte sit eget diktatur (alle andre steder er et forsøg værd):

 • Den lokale sparekasse. De kræver altid at få at vide, hvad pengene er til, og de bryder sig sjældent om at låne penge ud til iværksættere.
 • En limonadebod. Det giver nærmest sig selv. Ingen drikker hjemmelavet limonade i år 2012!
 • En pagt med Djævelen. Han snyder dig med garanti, så du ender med at suse brændende rundt på en motorcykel hver nat.

At finde et land[redigér]

Nu da du har fået samlet nogle penge ind, skal du til at finde et sted til diktaturet. Problemet med verden i dag er, at alle beboelige og ubeboelige steder allerede er snuppet. Derfor bliver du nødt til at overtage et eksisterende land. Du kan fra starten af glemme alt om et land i Europa ... Og ja, Costa del Sol er en del af Europa. Du må søge længere væk. Nogle af de sydamerikanske, de fleste af de asiatiske og alle de afrikanske lande er mulige diktaturer. Det er bare med at finde sig et passende land. Vi her på Spademanns Leksikon anbefaler, at du lukker øjnene, kører din pegefinger rundt på et kort over Afrika og vælger det land, fingeren står på, når du åbner øjnene igen.

At få magten[redigér]

Der er både en langvarig og en kortvarig måde at få magten over et land på. Da forfatteren til denne artikel er doven, vælger vi at beskrive den kortvarige. Nu får du endelig brug for dine surt tjente/lånte/stjålne penge, for nu skal der købes våben og lejesoldater. Våben er meget lette at få fat i, hvis man har de rigtige kontakter. Hvis du blot skal have overstået invasionen, kan du nøjes med et par bomber. Er du derimod den sadistiske type, kan du også bruge diverse torturinstrumenter og knive. Har du valgt et mindre land, kan invasionen klares på under en uge.

At skabe et samfund[redigér]

Det vigtigste i ethvert diktatur er politiet/militæret. Uden dem ville dit lille fine land hurtigt gå i opløsning. Derfor skal du have dem til at være ekstremt tro imod dig. Det kan gøres på to måder: Enten ved hjælp af tillid eller ved hjælp af frygt. Vi anbefaler frygt, da det er klart den sjoveste måde. En anden vigtig ting i et diktatur er propaganda. Sæt gerne en masse store plakater og statuer med dit ansigt op rundt omkring i alle landets større byer. Det er også en god idé at finde en gruppe, du kan give skylden for alle de dumme ting, du gør. Små religiøse grupper såsom jøder og buddhister er særdeles brugbare til den slags tricks.

At finde på et godt navn til landet[redigér]

Findes der en mere effektiv måde at kunne blive husket for eftertiden på? Sandsynligvis ikke! Som diktator kan du lave landets navn om, som du har lyst. Et godt sted at starte er ved landets betegnelse, da dette er en god mulighed for at slå dit image fast. Gode eksempler er:

 • Republikken... eller Folkerepublikken...
 • Bedre endnu: Den Demokratiske Republik...
 • Hvorfor ikke gå hele vejen og kalde landet: Det Glorværdige, Uafhængige Demokrati...

Undgå disse navne, da de hurtigt vil kunne stille dig i et dårligt lys:

 • Diktaturet...
 • Politi- eller Militærstaten...
 • Det tredje rige
 • Den Almægtige, Nationaliske, Overlegne, Kannibalistiske Voldsrepublik...
 • Nazistaten
 • Djævlens domæne
 • Justin Biebers Fanklub


At skabe sig et image hos pøbelen[redigér]

Et godt image er meget vigtigt, hvis du vil have folket til at respektere/frygte dig. En sikker vinder er naturligvis at få dem til at tro, at du er intelligent og dræber alle, der ikke arbejder til, de dør. Det er dog smartest at starte ud med at virke, som en total menneskeelsker, som kun ønsker det bedste for dit folk, (for så vil du ikke behøve punge milliarder ud til våben, hære og bestikklse af magthavere - du vil nemlig blive valgt demokratisk)og så BAM! Når du så har magten, så kan du enten a) Langsomt blive til en liderlig gammel mand. Hvis du har været tilstrækkeligt overbevisende i din rolle som hippie, vil folket højst sandsynligt ikke opdage, hvad der er sket med dig, før det er alt, alt for sent... b) Lige efter du er blevet valgt til konge for evigt ved dit (selvfølgelig) fuldt ud demokratiske valg, SÅ skal der ikke skortes på magtmisbrug, undertrykkelse og tortur... Er du villig til at satse lidt, er "Turkmenbashi-stilen" imidlertid også værd at prøve. Den går i al sin enkelthed ud på at opføre sig så tosset som muligt. Vælger du den stil, kan du også få lidt humor ud af at henrette folk, da det giver dig fuldstændigt frie hænder til at myrde dem på sjove måder. Den kan desværre også få dig smidt af tronen langt tidligere, end du ville være blevet, hvis du var seriøs.

At udse sig en efterfølger[redigér]

Du må se det i øjnene. Du lever ikke evigt. Så for at være sikker, at dit terrorregime vil fortsætte et godt stykke tid endnu uden dig, må du vælge dig en efterfølger. Vigtigt er det dog, at vedkommende ikke skal kunne overgå dig, da det vil sende dig ud i glemslens tåger alt for tidligt. Her er et par gode valg.

Den trofaste hjælper[redigér]

Et godt valg er selvfølgelig en af de personer, der hjalp dig til magten i sin tid. Du bør dog være yderst påpasselig med at udvælge for tidligt. For det første kan du ikke være sikker på, at personen vil være trofast til evig tid. Og for det andet er der større risiko for, at vedkommende bliver utålmodig og sender en snigmorder for at gøre det af med dig.

Børn[redigér]

Lad det blive sagt til at starte med. Satser du på, at dit barn skal efterfølge dig, så søg for at holde det fra moren. Mødre har uden tvivl de bedste hensigter, men kan lære barnet skadelige ting såsom:

En alternativ mulighed[redigér]

Der er dog også en anden måde at starte ud på, og det er ved at få en solid våbenmagt i ryggen. Da Sovjetunionen desværre nu er en saga blot, er der kun ét sted, du kan henvende dig, og det er hos USA, der så til gengæld er kendt for tidligere at have støttet flinke fyre som Saddam Hussein og Osama bin Laden. USA er således et tveægget sværd, der godt kan falde dig i ryggen, men som regel først, når du har fået bygget dig et tilpas godt styre op til, at du enten kan forsvare dig eller gemme dig, hvor de ikke kan finde dig.

Hvor du tidligere fik USA's støtte blot ved at proklamere, at den siddende magt var kommunister, bliver du i dag nødt til at gribe til en anden taktik og kalde dem for terrorister (og dig selv for kapitalismens forkæmper nummer 1, men det kan man sagtens leve med et par dage).

Herefter er det blot at udpege landet, hvorefter USA smadrer det, du kommer til magten, og styrer det efter de regler, der tidligere er beskrevet.

Held og lykke og god arbejdslyst ...


Se også[redigér]