Spademanns Leksikon:Søgemaskineoptimering

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Note 19-9-2010: Det ser ud til at Google har fået et lidt for godt øje til Spademanns
 Leksikon og forstår ikke vigtigheden af de artikler der kommer fra dette ydmyge site. Man
 kan evt. selv prøve at tilføje link via Googles side.

Søgemaskineoptimering (SEO) er en kunstart blandt webdesignere, som i alt sin enkelthed går ud på hvordan man vækker Googles opmærksomhed - uden at skulle betale dem penge.

Wikipedia og Spademanns[redigér]

I forvejen har vi utrolig gavn af, at hver gang man søger på et eller andet...plinger Wikipedia ind med et godt bud og indholdet er nogenlunde troværdigt.
Wikipedia har grænser - det har Spademanns Leksikon ikke. Efterhånden er det tydeligt at folk klikker sig ind på vores link - måske fordi der højt og tydeligt står "Leksikon" og det har vakt Googles opmærksomhed temmelig meget.

Er dette etisk forsvarligt?[redigér]

Ja, eftersom indholdet i alle artiklerne overhovedet ikke har "sandhed" på dagsordenen og vi tydeligt skriver på forsiden at det her er for sjov redder det os forhåbentligt for at gå til i bondeanger. Øvede internetbrugere ved også at en wiki er et folkeeje hvor det er brugerne som bestemmer indholdet og at de ikke er juridiske personer i forhold til medieansvarsloven.

Er det et mål at blive set?[redigér]

Nej men det er et mål at blive hørt og da vi ikke stiller krav til sammenhæng mellem overskrift og indhold, bare lortet er sjovt, kan du selv gøre noget hvis du mener at du har noget på hjerte, som folk har godt af at læse

Hvordan gør jeg?[redigér]

Her er et eksempel på hvordan det er muligt at snige sig foran Wikipedia, hvis det varer lidt inden man opdager emnet på store W

Gå ind og søg ordet på Google[redigér]

Hvis én eller flere af de følgende forudsætninger er opfyldt kan du gå videre til næste afsnit.

 • Dansk wikipedia har ikke en artikel om emnet
 • Evt. sider eller artikler har emnet som en del af en overskrift
 • Evt. sider eller artikler har kun emnet som en del af brødteksten

Vælg et godt ord som overskrift til din artikel[redigér]

Et godt ord her er:

 1. Et emne som Wikipedia højst sandsynligt aldrig ville kunne drømme om at skrive om, men som folk alligevel søger på.Ting med mere kliniske betegnelser afholder ikke folk fra at søge på prut,lort, stådreng og baghyler men også f.eks. personer fra undergrunden: Sanger-Søren, Makrellen som har borgerlige navne.
 2. Et emne som Wikipedia har glemt, da skribenterne er for unge.Da vi skulle skrive 70'er kategorien manglede vi umådeligt meget om GO, Smokie, etc. etc. Vores Smokie-side ligger og hygger sig lige under den engelske W-udgave. Vi manglede også noget om gruppen Bacon, men da ordet også betyder noget andet hjælper det kun hvis man skriver Bacon gruppe, da vi også selv har den generelle betydning af "bacon" på vores dagsorden (ligesom Google har det)
 3. Et unikt emne som falder igennem Wikipedias net
  En artikel som begmand er der ikke mange andre som har skrevet noget om. Noget som er så selvfølgeligt og så alligevel ikke, søger folk også på.
 4. Et mærkeligt par
  Conrad og Aksel
 5. Et slangord som pludselig kommer på mode
  Hvis man søger på ordet knippelsuppe er det et gammelt slangord, men som også falder igennem Wikipedias net, men som hos os er brugt til at fortælle hvad skribenten mente om politiets opførsel på Nørrebro.

For at efterprøve disse teorier er artiklen begmand konstrueret, da Lene Espersen pludselig fiskede ordet op af hatten og halvdelen af befolkningen tænkte: Hva' fa'n er det?

Læs mere[redigér]

Under kategorien Googleguld vil vi prøve at samle de artikler, som folk har søgt på og har fået en Spademanns-artikel som 1. post.