Solen

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"Wow! Totalt hot, dér!"

~ Hende den lækre fra parallelklassen om Solen


"Du dør hvis du stirrer på mig."

~ Solen om sig selv


"Aargh! Ralle, ralle..."

~ Anton Wittorff om hvorfor han stirrede på Solen


Solen er en magisk lysende kugle, der hænger fast på himlen, hvorfra den spreder glæde og lykke... Med mindre du stirrer på den.

Der har længe været diskussioner i videnskabelige kredse, om der tidligere har været vand på Solen og i så fald, om der så har været liv. Da det jo er kanonvarmt om dagen, vil det så sandsynligvis have været en form for natteliv. Denne teori støttes af fundet af læderstøvler og en pisk, højst sandsyndlig fra prostituerede.


Opdagelse[redigér]

Solen blev første gang opdaget i 1580 af den danske astronom Tycho Brahe. Før i tiden havde man troet, at det var ildfluer, der lyste himlen op. Med tiden glemte man dog alt om Tycho Brahes opdagelse, så i 1978 blev Solen genopdaget af NASA, der igennem flere år havde søgt intenst efter det, de tidligere kaldte Lyskilde X. I dag er Solen en så integreret del af vores hverdag, at vi slet ikke tænker over den, medmindre den blænder halvdelen af skærmen når vi står og er igang med et spil Wii Fit.

Sun facts (solfaktor 15)[redigér]

  • Jorden og mange andre planeter kredser rundt om Solen. Det gør de fordi Johannes Kepler har sagt det.
  • Solen sender nogle onde violette stråler efter dig, som en slags straf, hvis du ikke bruger solcreme.
  • Solen er varmere end de fleste ovne.
  • Advarsel: Gå ikke ud i solen i regnvejr uden kogepose
  • Uden solen ville jorden kun dreje rundt om sig selv
  • Solen skinner kun om dagen
  • I betragtning af at solen er en hvid dværg, er den godt nok stor. NASA har endnu ikke turde gætte på hvordan en sort kæmpe ser ud.
  • Hvis du drikker en ramme Mokaï inden du går udenfor, bliver du usynlig overfor solen, og den kan ikke kaste sine fantomagtige violette stråler efter dig. Win.
  • Solen er så ond, af den ikke kan lide, hvis nogle stirrer på den, det er derfor den bliver meget meget stærk, når du kigger på den.

Seneste nyt[redigér]

Forskere ved Solrød Solcenter har gjort den fantastiske opdagelse at solen drejer om sig selv med tilnærmelsesvis samme hastighed, som jorden drejer om solen. Desuden har man kunnet konstatere at bagsiden af solen er sort som bagsiden af månen. Solen fungerer med andre ord på samme måde som et fyrtårn. Der er derfor blevet sendt kameraer op for at kunne fotografere solens bagside og man har husket blitz.