Saddam Hussein

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


Saddam Hussein ses her til en irakisk skateboardturnering i 1992.

Saddam Hussein Abd al-Majid al-Tikriti (arabisk: صدام حسين "الرقص الملكه" حسين عبد المجيد التكريتي,‎ 28. april 1937 – 30. december 2006) var diktator præsident i Irak fra 1979 til 2003.


Navnet Saddam Hussein[redigér]

På tysk afhænger navnet af hvilken person der omtales (Husbin, Husbist, Husist, Hussind, Husseid og Hussind og i infinitiv Hussein) Efter henrettelsen blev navnet dog ændret til Hukein. Saddam Hussein blev opfostret i apininerne i Italien. De siges at han havde op til flere gedekid altså fiskeunger. Han blev dybt traumatiseret efter at have overværet den brutale død som Mussolini nu engang led. Han skrev i sin dagbog: Hvis ikke jeg bliver diktator snart, så smør jeg dit hår ind i andefett (det norske ord)


"Sovsejævneren skal i efter løgene er svitset"

~ Amerikansk hockeyspiller om feministiske dansk lærer


Venskabet med dan Geroge bota[redigér]

Tidligt i livet stiftede Saddam Huskein venskab med Imamen Ismael. Imamen Ismael introducerede Saddam Hussein til Dan geroge bvota. Da George W. Bush myrdede den danske diktator Dan Geroge VBHota via. missilangreb, startede det den langvarige atomkrig mellem danmark, rumænien og USA.

Fil:Dan bota.png
Bilelde af tidligere danske diktator dan george botra


Tenniskrigen[redigér]

Tenniskrigen startede efter at Saddam Hussein, sammen med sin ved Hassan Supertand (han vandt en durian frugt tyknings konkurence), gik ind i Q8 fordi de mente at de ejede fritureolien der blev brugt til at lave indiske retter og sælge disse til overpris, dette indgik olien jo egentligt ikke i. En Q8 mand der havde en "ny-i-job"(dette er blot et akronym for ubrugelig i starten, der er dog ikke noget udløbet skilt ) plastik skilt i sin lugtende polo, kunne ikke gøre noget, men det kunne en tennis klub fra USA jo godt. Dette er senere blevet kaldt 100 cents krigen, fordi en 100 cents seddel der var foldet som en depressiv træfrø reddede hans liv. Denne var foldet af Osama Bin Laden som senere måtte flygte, og slå sig ned som den kunstigt rødhårede kunstner Yayoi kOsama Bin Laden. Men tennisknæene reddede Saddam.


"Er der nogle der har en kalot jeg kan låne, jeg skal dissekere en hval?"

~ Saddam Hushaben om om galleblæren i geder


Durian.JPG

Barndom og ungdom[redigér]

Saddams barndom og ungdom var meget kompliceret, så vi nøjes med en liste indeholdende de vigtigste ting:


  • Oktober, 1937 – Saddams far forsvinder på mystisk vis.
  • Kort tid efter – Saddams bror dør af kræft. Dette giver hans mor en depression.
  • 28. april, 1937 – Saddam fødes og sendes straks til at bo hos sin onkel. Her er han indtil han er tre år.
  • 1940 – Saddam flytter hjem til sin mor. Hun har fået en ny mand, der er ubehagelig over for Saddam.
  • 1947 – Saddam flytter tilbage til sin onkel.
  • 1957 – Saddam bliver medlem af Ba'ath-partiet.
  • 1959 – Saddam forsøger at myrde Iraks daværende leder Abdul Karim Qassim. Det mislykkes, og Saddam bliver skudt i benet. Han flygter desperat til Cairo.

Han er verdens berømt.

Nogle overintelligente "Freud-typer" vil sikkert mene at det var disse begivenheder, der gjorde Saddam til en ond mand. Det er der dog intet, der tyder på.

Politiske liv[redigér]

Saddam var en populær mand!

I juli 1979 bliver Saddam Iraks præsident. Det fejrer han ved at henrette 22 medlemmer af parlamentet for landsforrædderi. Han afholdt med jævne mellemrum præsidentvalg, men resten af verden betragtede ham alligevel som en diktator. Dette kan muligvis skyldes, at dem der ikke stemte på ham blev truet eller tortureret.

Henrettelse[redigér]

Den 30. december 2006 blev Saddam Hussein hængt. En medvirkende var så venlig at optage optrindet på sin mobiltelefon, hvilket skabte debat om hvorvidt mobiltelefoner bør have bedre video kvalitet.