Søndag

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


"Ej, hvor snyd! Hvorfor kan Gud, når jeg ikke kan? Jeg ville være meget bedre end ham - Hvis I stemmer på mig ved næste valg, får I søndag hele ugen!"

~ Hende den lækre fra parallelklassen om at kunne lave dage, som man vil

"Sunday, bloody sunday"

~ George W. Bush om søndag

"Ugebladet Søndag - køb det mandag"

~ En eller anden tv-speaker om søndag

"Blomsterbutikkerne fik mors dag, alkolholforhandlerne fik fars dag. Det er kun rimeligt, at spilbutikkerne får søns dag"

~ Helle Thorning-Schmidt om nye tider


Søndag er den sidste dag i ugen, før den starter forfra og bliver til mandag. Den blev første gang opfundet af Gud, som havde brug for lidt afspadsering efter seks dages arbejde.

Søndagen var således oprindeligt tænkt som en hviledag, som skulle holdes hellig, men dette holdt kun, indtil kirken besluttede at vanhellige hviledagen ved at tvinge folk i kirke på denne dag.

Siden indførte man dog forskellige alternativer, bl.a. søndagskolen, søndagsturen og Ugebladet Søndag, som hurtigt slog igennem og fik udkonkurreret kirken som ledende vanhelliger. Kirken var således nødt til at finde på nye alternativer, bl.a. skriftestolen, Jehovas Vidner og kristendomsundervisning.

Søndag hed oprindeligt soldag, fordi Gud brugte det meste af denne dag på at slikke sol, men som en fødselsdagsgave til sin søn, Jesus, navngav han den søndag. Gud krævede til gengæld, at man også indførte fars dag, som altid falder på en mandag, men ingen husker den den alligevel, da far er gået i glemmebogen.