Rumrejsen år 2001

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Skift til: navigering, søg

"You've been a naughty boy, Hal"

~ Astronaut om hvorfor han vil formattere harddisken, efter at Hal har slettet hans spilleliste med Hansi Hinterseer og big band jazzmusik


Først blev aberne præsenteret for MP3-afspilleren, men de brugte al for meget tid på at lede efter fjernbetjeningen og blev til sidst diskvalificeret

Rumrejsen år 2001 er en berømt berygtet film, der er instrueret af slow motionens mester, Stanley Kubrick, der sandeligt også gjorde den til en langsommelig affære. Faktisk var der mange, der så den i 1968, som troede at de var i 2001, da de kom ud fra biografen.

Filmen omhandler en eller anden kunstig intelligens, der vist nok bor inden i en stor sort kasse (en MP3-afspiller) og som gratis synger sære sange, der giver aber hjerner og mennesker syretrip, eller i hvert fald et eller andet lort i den retning.

Det korte af det lange er, at ingen gad se filmen færdig, og de få der faktisk gjorde det, blev efterfølgende skingrende sindssyge, eller rejste til Indien for at studere Hare Krishnas religionens mysterier, hvilket stort set var det samme.

Plot[redigér]

Til sidst i filmen stilles mennesket over for det ultimative, eksistentielle valg: Vil du ha' den fucking MP3-afspiller eller ej?

Filmen begynder med ikke særligt overbevisende aber, der bliver kede af det, da nogle andre heller ikke alt for overbevisende aber, der råber højere end dem selv, stjæler deres vandhul. Hjælpen kommer dog til dem i form af en sort sten, som synger rumopera og udeler amerikansk statsborgersskab. Nu hvor de er amerikanske statsborgere, henter aberne deres grundlovssikrede våben, angriber de andre aber, dræber deres leder, og tager deres olie vand tilbage.

Ind imellem optagelserne i det ydre rum, kom astronauterne tilbage til Jorden og holdt en kaffe- og avispause

Nu springes der til år 2001 anno 1968, hvor man gud hjælpende mig skal til at se på rumskibe der langsommeligt danser til en yderst kedelig vals, og næsten intet andet! I de øjeblikke man er vågen, og der er menneskelig aktivitet på skærmen, lægger man mærke til, at man følger en eller anden fyr ved navn Floyd der, ligesom alle andre i denne fortidelige fremtid, går i grimme brune uniformer i deres fritid, og tager latterlige sølvdragter på når de skal ud i rummet. Anyways, så er ham der Floyd vistnok på rejse til månen, hvor han besøger et tilsyneladende ret populært turistmål som er, gæt engang: En sort sten, som synger rumopera. Floyd er lige ved at få taget sit fine billede ved siden af sten, da den begynder at slå over i det høje C.

Fortsættelse[redigér]

Nu om dage vælger de fleste at læse bogen det illustrerede tegneseriehæfte, der forklarer hele historien på en letfattelig facon og med flotte billeder

Der er oven i købet også indspillet en rumrejsen 2010, men der er endnu ingen, der har orket at se den.