Roskilde

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
ThumbsUp.gif
Hende den lækre fra Parallelklassen. Her beskåret så hun kunne være i teltet
Smatsoen hører til blandt den natulige fauna i Roskilde

"Hvad sååå, er I der Roskilde?"

~ Tilfældig turist om hvorvidt der er nogen hjemme i Roskilde

"I Roskilde er der forbindelse med tog til Fyn og Jylland"

~ DSB om Roskilde

Roskilde er en tæt lav bebyggelse på ca. 100.000 stærkt berusede indbyggere[1], beliggende i og omkring Kamstrup Grusgrav. Det specielle ved byen er at den kun eksisterer i godt 1 uge om året, hvorefter den pakker sammen og forsvinder, efterladende et tykt lag af kapsler, cigaretskod og sporadiske rester af campingudstyr. Samme fænomen kan desuden genfindes i byer som Skive og Skanderborg.

Mange turister har, for at sikre sig at de er kommet på det tidspunkt på året hvor byen rent faktisk eksisterer, tillagt sig den vane at stille sig op på et af de højeste steder i byen og råbe: Er i der Roskilde?.
Bliver der svaret med et højt og rungende Ja!, ved turisten at han er kommet rettidigt, og synger eventuelt en lille sang af bare glæde. Hvis ikke, så går han som regel bare hjem igen.

Hvad så, er i der, formål?[redigér]

Roskilde tjener generelt to formål (nogen ville mene tre).

 1. Det ene kan læses under "Hvad så, er i der, offentlige transport?".
 2. Det andet er naturligvis på en nem måde at få scoret Hende den lækre fra parallelklassen og alle hendes veninder og alle deres veninder, da:
  1. De alle er stangdrukne, og som regel endda selv har sørget for at drikke sig fra sans og samling, så du slipper for barregningen
  2. Området er uendeligt stort, så hvis du den ene dag ordner én i campingområde B, den næste C, E, G og så videre er der ingen der lægger mærke til det. Rent faktisk er der så mange campingområder, at du kan snuppe flere forskellige om dagen!
 3. Det tredje formål er ifølge nogen at se nogle fede bands fyre den af live. Dette kan dog stærkt frarådes, da:
  1. Enhver form for rygning på scenerne er forbudt
  2. Bortset fra Master Fatman og Amin Jensen er de fleste kunstnere nu om stunder anorektisk tynde
  3. Der alligevel står en 4 meter høj fyr foran dig og blokerer for alt udsyn. Også selvom du står på forreste række!

Hvad så, er i der, Lejre?[redigér]

Da Roskilde ligger rimeligt tæt på Lejre, er det også naturligt at mange af indbyggerne på Roskilde har valgt at bosætte sig i - netop - lejre, hvor de kan distancere sig fra resten af den som regel tilmudrede og ildelugtende befolkning[2] og hylde deres fælles interesse, der kan være alt fra at finde Holger, holde fest i en hval[3], til et alt andet end sundt forhold til tøjmærket "Hello Kitty" og alt hvad der er lyserødt og alt dets væsen.

Der findes naturligvis også mere neutrale lejre med egen havelåge og flagstang, og hvor Weber-grillen ville stå og syde lystigt i baggrunden, hvis det da ikke var fordi at alt brug af åben (og lukket) ild i byen er forbudt.

Hvad så, er i der, Kongehus?[redigér]

Som det også fremgår af vor nuværende kronprins, har kongehuset gennem rigtig mange år været interesseret i rockmusik, og da Roskilde og rock er uløseligt knyttet sammen, har mange af dem også valgt at lade sig begrave i Roskilde. Der var dog en mindre gruppe, der var mere til klokkekimen og salmesang, og de er naturligvis gravlagt i Ringsted. Og så var der Knud den Hellige, der ikke kunne fordrage Tuborg, og derfor blev gravlagt med en flaske Albani i Odense.

Hvad så, er i der, offentlige transport?[redigér]

På trods af at der i Roskilde normalt kun er én pige, er det alligevel yderst populært for unge mænd at stå af i Roskilde, medens næsten ingen står på. Trods dette stiger befolkningstallet ikke - nærmest tværtimod. Videnskaben har tilsyneladende helt overset dette paradoks[4].


Hvad så, er i der, fodnoter?[redigér]

 1. Det modsvarer ca. befolkningen i Aalborg. Til vore Københavnske læsere kan vi oplyse at befolkningstallet i Aalborg modsvarer antallet indbyggere på Roskilde, omend det er knapt så mange, der er stærkt berusede i Aalborg. Dette forklarer dog ikke deres opførsel, tværtimod.
 2. At de selv er mindst lige så tilmudrede og ildelugtende lægger de sjældent selv mærke til
 3. Der er her sandsynligvis tale om tilflyttere fra Vejle-kanten.
 4. Samme fænomen kan genfindes i Vestjylland, hvor utroligt mange mænd tidligere valgte at stå af i Tjæreborg, efter at have fået en Tjæreborg Rejsning. Dette varede dog kun indtil Arriva overtog Tjæreborg Station, hvorfor man nu skal skifte i Bramming. Denne lille ekstra hindring skulle være forklaringen på overvægten af unge enlige mødre i Udkantsdanmark. Grunden til at de er overvægtige må dog søges et andet sted, muligvis i Haribo

Hvad så, er i der, læsere?[redigér]