Ronald Reagan

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
ROTD.jpg
30px-Cquote1 svg.png Hvordan spotter man en kommunist? Jo, han læser Marx og Lenin. Hvordan spotter man en antikommunist? Jo, han forstår Marx og Lenin. 30px-Cquote2 svg.png


Seal USA.png
Reaganomics.jpg

Ronald Wilson Reagan (1911 - 2004) også kaldet ’’The Gipper’’ var USA’s præsident fra 1981 til 1989. Som ung håbede Ronny på en karriere som skuespiller. TV var ikke opfundet. X Factor var ikke opfundet. Radioen var ikke opfundet. Ikke engang kogende vand var opfundet. Ronny optrådte derfor i London med Shakespir-kompagniet, indtil William Shakespir døde i en ubegribelig og rystende automobil-ulykke i 1616.

Men ork, da, han havde allerede en lang politisk karriere bag sig som skuespiller, dyrepasser og guvernør i Californien, hvor Arnold Schwarzenegger jo har overtaget rollen embedet i dag. Ronny-drengen regnes for en af USA’s mest populære præsidenter og topper top 100-listen over amerikanske personligheder i det tyvende århundrede.

30px-Cquote1 svg.png Mr. Weidekamp – riv den mur ned! 30px-Cquote2 svg.png
Ronald Reagan i sin berømte tale foran Assistens Kirkegård i København, 1987


Men hvorfor gik det så galt?

Ungdom[redigér]

Efter Ronny fik Alzheimers, fik han problemer med at give "fuck"-fingeren.

Ronny blev derefter formand for skuespilleriarbejderforbundet iUSA, hvor han jo var født ved en helt naturlig fødsel på Johns Hopkins hospitalet i et reagan-glas. Efter at have hjulpet Nixon og ham dersens McCarthy med at jagte kommunisterne ud af Hollywood og ind på Jagtvej 69, fik han smag for politik. Han forsøgte sig som guvernør i tressernes Californien, hvor det hele jo handlede om sex & drugs & rock’n’roll og han blev meget populær blandt ikke-bøsser, ikke-hippier, ikke-kommunister, ikke-ligestillingsfolk og ikke-rygere. Tilsvarende upopulær blev han blandt bøsser, hippier, kommunister, ligestillingsfolk og rygere, men da de fleste af disse var for skæve til at stemme, blev Ronny genvalgt uden problemer.

Præsidentkandidat[redigér]

Ronny's Valgvideo fra 1980

Fil:Lemon Demon - Reaganomics

Reagan forsøgte sig som præsidentkandidat i 1948, 1952, 1956 og 1960. Nå, den gik ikke. Så skiftede han fra det demokratiske parti til det republikanske, og stillede op til valgene i 1964, 1968, 1972 og 1976. Den gik heller ikke. Der var imidlertid ingen ide i at skifte tilbage igen, så nu var det bare at vente på, at en siddende præsident gjorde sig tilstrækkelig upopulær, så Ronny kunne indtage rollen jobbet som den stærke mand.

Ved hjælp af sine mafiametoder gamle forbindelser i det demokratiske parti fik man sammensat den helt rigtige præsident til valget i 1976. Følgende kravspecifikationer blev derfor nøje efterlevet, da demokraterne skulle vælge præsidentkandidat:

 • Store tænder
 • Uden jordforbindelse og ingen sociale bånd til magtapparatet i Washington
 • Han skulle tro han var meget klogere end alle andre og at han måtte gøre alting selv
 • Han måtte være fuldt overbevist om guds eksistens og at gud lytter til de retfærdiges bønner
 • Han måtte ikke være en dame

Og vupsi... i 1980 kunne Ronnydrengen lammetæve præsident Carter, der blev fulgt ud af Det Hvide Hus kun iført tjære og fjer.


Præsident[redigér]

Ronny og George Bush senior afholder deres første kabinetsmøde efter præsidentindsættelsen

Ronnydrengen var 91 år, da han omsider blev indsat som præsident i januar 1981 og var dermed den næstældste nyvalgte præsident nogensinde, kun overgået af John F. Kennedy, der var 91½. Til gengæld var Ronny den første præsident, der støttede sig til sin rollator under edsaflæggelsen.

30px-Cquote1 svg.png Vi er lede og kede af elendig ledelse! Amerika skal igen være en stærk nation! Sig hej, alle børn, til min lille abe, George her... (Hold lige min rollator, Jimmy). 30px-Cquote2 svg.png
Ronald Wilson Reagan i sin indsættelsestale

Attentatet[redigér]

Nu havde George Herbert Walker Bush ikke tænkt sig at forblive vicepræsident, indtil det behagede Ronny at indstille sit åndedræt, så med lidt hjælp fra en Jody Foster-fan (det var inden hun fik Fosterbørn og lige efter at fostervandet var gået) lykkedes det at skyde Ronny. Men det døde han ikke af:

30px-Cquote1 svg.png Honey, I forgot the duck 30px-Cquote2 svg.png
Ronald Reagan om hvorfor familien måtte spise havrefras juleaften 1981

Til gengæld blev han endnu mere populær og blev kendt som teflonpræsidenten, fordi han havde så mange sliplet-pander. Stakkels George måtte bide skammen ved kun at være vicepræsident i sig og vente på en ny chance. Den kom først i 1989.

Genvalg[redigér]

Ronald underskriver INF aftalen med Jimmy Jørgensen
30px-Cquote1 svg.png At være præsident er ligesom at være gift med en nymfoman: De to første uger er det sjovt, resten af tiden er det hårdt arbejde 30px-Cquote2 svg.png
Reggi
30px-Cquote1 svg.png Vent på mig, bliv hos mig....Og hvis vi snubler ude i rummet. Så bomber vi hinanden igen 30px-Cquote2 svg.png
Ronnie om INF-aftalen
Ronny blev lidt frækkere over for journalisterne, da han var blevet genvalgt for sidste gang.

I 1984 kunne demokraterne ikke komme på en bedre ide end at sætte Carters vicepræsident Walter Mondale op imod Reagan, og for første gang lykkedes det en præsident at blive genvalgt med 100% af stemmerne, idet hr. Mondale var alt for fairplay-agtig til at stemme på sig selv. Mondales kone, Tammi Øst, derimod, havde et forklaringsproblem.

30px-Cquote1 svg.png Jamen, jeg stemte da på dig skat. Der må være sket en fejl. Jeg synes du skal forlange omtælling 30px-Cquote2 svg.png
Mondales kone


Ronny var nu godt oppe at køre, så han ruinerede Sovjetunionen ved at starte et rumkapløb kaldet Stjernekrigen betalt i små nemme afdrag med et platin-VISA-kort, levede på polsk med Margaret Thatcher, førte beskidt krig i Nicaragua, leverede våben til Iran og leverede oneliners til pressen af den type, der står oppe i citatboksen. Øverst oppe. På skærmen, for helvede!

I 1989 kunne den nu 104-årige Ronny ikke søge genvalg, så han lod lille George (som jo er far til USA’s nuværende præsident Oprah Winfrey) overtage jobbet.

Og så gik Ronny på pension og vinkede farvel til os alle sammen fra Marine 1, som er en helikopter.

Eftermæle[redigér]

Efter hans præsidentperiode blev amerikanerene enige om, at Ronny skam havde været en rigtig flink, folkelig fyr med karisma og et dejlig smil, derfor kunne de sagtens tilgive ham, at han havde:

 • Givet et ordenligt læs våben til Iran
 • Lagt det offenlige sundshedssystem i ruiner
 • Tredoblet den amerikanske udlandsgæld
 • Været bedste venner med Saddam Hussein
 • Tilladt store ansigtsløse firmaer at skide højt og flot på arbejdsrettigheder så som mindsteløn og sikkerhedsforanstaltinger
 • Overfyldt fængeslerne ved at øge straffen for petitessekriminallitet og nedlægge tusindvis af psykiske sengepladser
 • Hjulpet dikatorere i Sydamerika med at opretholde deres brutale regimer
 • En grim frisure

Og hvem kan klandre dem for det? Manden havde jo en herlig humor, og var hurtig på aftrækkeren... Når det gjaldt jokes, altså.

Pensionisttilværelsen[redigér]

Efter at have takket nej til et ellers fristende tilbud om at overtage James Bond-rollen fra Rådjer Mår, valgte Ronny at søge tilflugt i Alzheimers, for bedre at glemme alt det skidt, der var foregået i tiden 1981-89.

I 1994 skrev Ronny derfor et afskedsbrev til det amerikanske folk, der så således ud:

              RonaldLogo.gif


 
Mine medamerikanere!
 
Nu kan jeg desværre ikke huske mere. Jeg har derfor skrevet en 
huskeseddel, som jeg ikke ved hvor jeg har gjort af.

Kan I ha’ det. Vi ses i Himlen, måske før end vi aner, skide 
hippier!

Knuz,Ronny

RonaldSignature.jpg


      RONALD REAGAN, SOMEWHERE IN CALIFORNIA

Og således endte denne amerikanske tragedie.

Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!HAIL TO THE CHIEF! Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!
George Washington · John Adams · Thomas Jefferson · James Madison · James Monroe · John Quincy Adams · Andrew Jackson · Martin Van Buren · William Henry Harrison · John Tyler · James K. Polk · Zachary Taylor · Millard Fillmore · Franklin Pierce · James Buchanan · Abraham Lincoln · Andrew Johnson · U.S. Grant · Rutherford B. Hayes · James Garfield · Chester Arthur · Grover Cleveland · Benjamin Harrison · Grover Cleveland · William McKinley · Theodore Roosevelt · William H. Taft · Woodrow Wilson · Warren Harding · Calvin Coolidge · Herbert Hoover · Franklin D. Roosevelt · Harry S. Truman · Dwight D. Eisenhower · John F. Kennedy · Lyndon B. Johnson · Richard Nixon · Gerald Ford · Jimmy Carter · Ronald Reagan · George H. W. Bush · Bill Clinton · George W. Bush · Barack Obama · Donald Trump · Joe Biden