Romerriget

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


Incest skal være lovligt[1]
Mexico.png
Roman Flying Penis.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Vi her det for fedt!
Nationalmelodi: WAUW - We're going to Ibiza!
290px-Angola (orthographic projection).svg.png
Hovedstad Rom
Største by Pompeji
Officielle sprog Svensk
Regeringsform
Tyranisk monarki
Opstået
Af Republikken
Nationalhelt(e) Julius Caesar
Kejser Augustus
Spartacus
Jesus af Betlehem
Valuta Korn
Religion Græsk mytologi
 Befolkning  30 milliarder
 Areal  Fra øst til vest og lidt afrika
 Befolkningstæthed  Ja, man boede tæt
 Etniske grupper  • Slaver
Slavepiskere
Nordmænd på afveje
 Største Eksportvarer  Død og ødelæggelse. Og voldtægt
 Største Importvarer  Korn og skuespillere fra Hollywood
 Nationalsport  Undervands ishockey
 Internetadresse  www.romerriget.org

"Rom? Det blev da drukket på en dag!"

~ Ølmanden fra Jyllingevej

"De er skøre, de romere.."

~ Obelix

"Slaver, blodsudgydelser, gladiatorer, tvangssamlejer - alt det fine der idag er gået hen og blevet til EU."

~ Klaus Bondam om Romersk Kultur


Romerriget var et rige i Antikken eller deromkring[2]. Romerriget var ret stort og var opbygget omkring hovedstaden Rom. Man snakker om Romerriget som én af verdens første stormagter, men det er nu ikke helt sandt, for som alle jo ved, fik de en masse tæsk af både Asterix, Spartacus og naturligvis vikingerne. Pga. dokumentforfalskninger og stærkt overdrevne arkæologiske fund, har mange fået den idé, at Julius Cæsar m.fl. var vældig meget fremme i skoene[3]. I virkeligheden strakte Romerriget sig kun til Roms bygrænse. Det var jo ikke for sjov de kaldte det Romer-riget på latin. ROMER-riget. Ellers havde de jo nok kaldt dem selv for noget andet.

Romerne og mokaifuglen[redigér]

Sådan ser Roms Centrum - Forum Romanum - ud. Som man tydeligt kan se på dette billede, så var romerne ikke særlig dygtige akitekter, for det ligner jo noget der er løgn.

I Romerriget blev der opfundet mange spændende ting. De lavede f.eks. akvædukter, også kendt som kloakker, der blev lavet mere af nød end af lyst, da gennemsnitsromeren skulle ud og daime 30-40 gange om dagen. Frygten for de vilde vikinger, som dræbte, hærgede og fløjtede fik dem bogstavligtalt til at skide i bukserne[4].

De opfandt også verdens første fodboldstadion, Colosseum - dette var dog før fodbold, håndbold og, ja, sport blev opfundet. Derfor blev banen brugt til såkaldte gladiatorkampe, der gik ud på, at en fyr med sværd og spyd skulle slå en løve eller en drage ihjel. Det var vel også en slags sport at slå ihjel. I hvert fald hvis man var god til det.

Romerriget havde også en eller anden form for demokrati, men det var noget de stjal fra Grækenland. Eller, det var noget de havde valgt at stjæle. Men vi kan da godt give dem lidt kredit for at have et senat som naturligvis ALTID lyttede til pøblen og ALDRIG slog ihjel for at få deres vilje. Dog blev denne mønsterstyreform hurtigt erstattet med det åhh-så-skrækkelige diktatur, hvilket er grunden til, at Rom altid har været et forbillede for mere nutidige statsmagter og styreformer.

En af deres opfindelser var faktisk vellykket og den bruges stadig i dag nemlig Rom og de opfandt det da nogle drenge solgte ulovligt saftevand. Med denne nye drik på deres side tjente de en formue på at sælge Rom til pirater og folk der troede de var pirater.

David Bowie døde som en 69 årig gladiator[redigér]

I følge alle de mange andre leksika[5] blev Rom grundlagt af de to ikke-eksisterende tvillingebrødre Romulus og Remus den 21. april 753 f.Kr i samarbejde med deres mor. Som var en ulv. Indtil den sidste konge, Tarquinius II Superbus blev myrdet af sin numerolog i et årstal, som ingen kan eller gider huske længere[6], blev Rom ledet af konger og dronninger, hvorefter byen blev en republik... Og nu bliver det hele meget kompliceret og derfor alt for svært at forstå for vores kernelæser. Nå, men så fik de i hvert fald kejsere lidt senere, og de erobrede en masse sære områder de ikke anede eksisterede, drak en helveds masse rosévin og blev myrdet samt sikkert mange andre sjove ting[7].

Fodnoter[redigér]

  1. Eller var det 1453?
  2. Hvornår det så end var.
  3. Eller sandalerne... Eller hvad de nu gik med!
  4. Hvis de overhovedet gik med bukser? Hvor fanden skulle vi vide det fra?!
  5. Okay - jeg har kun tjekket Wikipedia.
  6. og i øvrigt ændrede de hele tiden på kalenderen for at få soluret til at passe
  7. For det meste nåede dette at ske indenfor en måned eller to.