Rom (by)

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Panorama-view over Rom fra udkigstårnet på Marmorkirken
Panorama-view over Rom fra udkigstårnet på Marmorkirken


I Rom var der gadelys helt tilbage i det 14. århundrede

Rom er en by i Udlandet - nærmere betengnet en by i landet Italien. Det er faktisk også hovedstaden og samtidig også den største og mest befolkningsrige by i landet med over 5,5 millioner indbyggere på verdensplan.

Historie[redigér]

Roms grundlæggere: Romulus, Remus og en ulv

Rom blev grundlagt i det Herrens år 753 f.kr. af de tre søskende; Romulus, Remus og en ulv. Dette skete på det område som idag hedder Palatinerhøjen som ligger i det ældgamle kvarter, Forum Romanum. Selvom to ulveunger og en ulv ikke lyder af meget, så er det[1] lykkedes dem at formere sig, og dermed har de været grundstenene for, hvad Rom senere hen har haft at betydning for Italien og Romerriget.

Der er i den forbindelse blevet oprettet mange statuer i Rom af disse forhistoriske kreaturer, som tak for at de grundlagde byen Rom. Men i bund og grund burde der også hejses en masse statuer af de lokale fiskere som besøgte stedet i samme ombæring. For uden disse fiskere, var Rom muligvis aldrig blevet til noget den dag i dag. For det lykkedes nemlig fiskerne, at anlægge en å ind igennem den lille by, som kunne forsyne byen med vand. Og da den å blev oprettet, så byen sig aldrig tilbage - den var i vækst.

Den Katolske Kirke påstår dog stadig, den dag idag, at det var Jesus og Jomfru Maria som grundlagde Rom med hjælp fra Helligånden. Noget som selveste Gud talrige gange dog har afvist.

Myter om Rom[redigér]

Dette billede dokumenterer, at Rom sandsynligvis ikke blev bygget på én dag
Trevin Fontænen er en af de største i verden, og umiddelbart også den eneste som symboliserer havguden Neptun ifærd med et slag tennis på sin Wii
Et af Roms varemærker - en nedlagt ruin

Der er mange myter som knytter sig til Rom. Spademanns Leksikon opstiller her de største [2] myter og skiller sandhed fra sludder og viser hvordan de bliver uskadeliggjort med en sjat sund fornuft, eller ikke:

30px-Cquote1 svg.png Rom blev ikke bygget på én dag 30px-Cquote2 svg.png
En eller anden idiot

- Korrekt!
Talrige beregninger fra tjenestefolk i funktion har bevist, at Rom ikke er blevet bygget på én enkelt dag. Det vil simpelthen være umuligt, eftersom en ulv og to ulveunger i så fald skulle havde opbygget hvad der svarer til over 2000 års arbejde.

30px-Cquote1 svg.png Alle veje fører til Rom 30px-Cquote2 svg.png
En eller anden idiot

- Løgn!
Dette er pureopspind, som blev sagt i tidernes morgen af en af Julius Cæsar's håndlangere tjenestemænd, fordi hr. Julius ønskede øget turismeindtægter i oldtidens Romerige, såfremt han kunne få lokket besøgende til byen fra nær og fjern. Alle veje fører nemlig ikke til Rom, da der endnu ikke er nogen bro over Atlanterhavet eller en fast asfalteret forbindelse mellem Rom og Australien.

30px-Cquote1 svg.png En snegl på vejen er tegn på vejen til Rom 30px-Cquote2 svg.png
En eller anden idiot

- Løgn!
Arten en snegl lever på mange forskellige områder fordelt over hele verden. Der er således ikke garanti for, at hvis man ser en snegl på en vej, at man er på vej til Rom. Man er højst sandsynligt på vej mod et bordel, en bodega eller en skov, men altså ikke nødvendigvis på vej mod Rom. For eksperimenter har afsløret, at da Rod Stewart tilbage i år 1979 så en snegl på en vej, var han ikke på vej mod Rom, han var på vej til spinning koncert. Og det aflivede dermed hele forstillingen og forhåbningen om, ligheden mellem snegle og Rom.

30px-Cquote1 svg.png Kirkernes Rom 30px-Cquote2 svg.png
En eller anden idiot

- Korrekt!
For der er fandme mange kirker i Rom!

Kultur og fritid[redigér]

Mange mennesker og turister tager til Rom for at se på kultur, bygninger og statuer med små hvide marmor-tissemænd.

Religion og kirker[redigér]

Udsigten over pladsen foran Marmorkirken lige efter Gud forlod stedet

Rom er er et sted med utrolig mange kirker. Rygterne siger, at det faktisk er i Roms bydel, Vaginalstaten, at paven bor. Paven som er Guds levende tjenestemand på vor Jord. Det skulle eftersigende være derfor, at der er blevet bygget utrolig mange kirker i Rom. Man ledte eftersigende efter Den Hellige Gral som siges at være blevet begravet et hemmeligt sted i Rom af Harald Blåtand. Og den katolske tro [3] siger, at hvis man vil finde Den Hellige Gral, så skal man først bygge en kirke ovenpå stedet, inden man går igang med gravearbejdet [4]. I 2 århundrede (1500-1600-tallet) mente man at man via. metaldetektorer havde fundet beviser på den Hellige Grals placering, så man byggede en stor kirke - Marmorkirken - og efter 215 år [5] påbegyndte man udgravningen for at finde den Hellige Gral. Dette lykkedes til Ruth Evensens store fortrydelse ikke.

Men katolikkerne har ikke mistet deres tro, de fortsætter den dag i dag med at rive oldtidsbygninger ned, for at konvertere eller omdanne dem til kirker. En handling som selveste Gud har fordømt, men katolikkerne er ligeglade - de vil finde den Hellige Gral [6].


Sport[redigér]

De originale arkitekttegninger over Colosseum tilbage i år 100 f.kr

Den mest elskede sport i Rom er fodbolden. Selvom mange teoretikere har spekuleret i om kirke- og altergang i virkeligheden er en sport, så blev det på et G8-topmøde i Angola slået fast, at religiøse ærinder ikke er en sport, men en sygdom.

I Rom har man to store fodboldklubber. De er:

  • AS Roma - der i virkeligheden er en større fusion af flere traditionsrige romerske fodboldklubber, som egentlig havde rødder tilbage til gladiatorkampene.
  • S.S. Lazio - som er en højreekstremistisk fascistisk fodboldbevægelse som ikke anerkender Mussolini og Hitlers nederlag i 2. verdenskrig.

Begge klubber spiller idag deres kampe på det olympiske stadion Colosseum, hvor også det italienske fodboldlandshold spiller deres kampe, og musikalske topnavne som Boyzone og Bonnie Tyler har i sin tid givet koncerter.

Medier[redigér]

Indiana Hashan - Roms smukkeste pige anno 104

Store dele af Roms medier er idag stadig styret af Silvio Berlusconi som bestyrer dem med hård hånd, såfremt de skulle komme til at skrive noget negativt om regimet i Rom eller Italien generelt. Han har dog udtalt, at han finder det ganske morsomt når pressen finder unge piger til ham.

Filmen Helge og Sataner er ligeledes blevet optaget ulovligt i Roms gader som følge af at en eller anden skrev en eller anden bog om et eller andet, som endnu ikke er blevet bekræftet af Gud endnu. Det er derfor vi på Spademanns Leksikon er så hemmelighedsfulde over, hvad filmen egentlig handler om. Plottet er kendt af redaktionen, og... Ja, hvad fanden, vi giver et hit her. Den handler om: Ubeskyttet sex med en lille dreng som lider af nattetisseri.

Kendte nordmænd fra Rom[redigér]

Ingen.


EUR-bydelen[redigér]

Ligeså heldig fotografen har været med dette flotte billede, ligeså grim og hæselig er EUR-bydelen i Rom [7]

EUR-bydelen er i sagens natur hvad Ørestaden er i København. Dog med enkelte detaljer til forskel. EUR-byen blev lavet af selveste Mussolini i årene op til 2. verdenskrig, da han ønskede sig et sted at marchere med sine tropper, når de var vendt hjem fra nederlag på de franske kyster. Det var således et hyllest-sted, hvor soldater, generaler og andre fiskere kunne komme og gå op ad ned ad den ene lige gade efter den anden. En idé som eftersigende er blevet udtænkt af Lars Larsen, under hans graviditet med en italiensk mand i starten af 1920'erne. Bygningerne i bydelen ligner hinanden så meget, at man let kan fare vild selvom man kun lige er kommet rundt om et hjørne. Butikker eksisterer ikke her, dog er der tonsvis af museerer som hylder gammel tid. Ergo, det er en vandretur i Ingenmandsland, hvor det samtidig er det eneste sted i Europa hvor der forekommer steppeløbere om natten.

Se også[redigér]

Fodnoter[redigér]

<references>

  1. på forunderlig vis
  2. og mest løgnagtige
  3. ja, de er katolikker i Rom
  4. som iøvrigt ikke må udgraves ved brug af en sav
  5. og 602 arbejds-dødsfald
  6. ingen ved dog egentlig hvorfor
  7. Dette er ikke subjektivt, men en offentlig kendsgerning