Robin Hood

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Bouncywikilogo.gif
For dem uden humor, har de engelsktalende "eksperter" hos Wikipedia en dum og kedelig artikel om Robin Hood.
Robin Hood

"Han er en stor plage!"

~ Jens Vejmand om Robin Hood


"Hvem har sagt, at det skal være let at stjæle slik fra børn?"

~ Robin Hood


Robin Hood er en mytologisk sagnfigur, som ifølge legenden genopretter den sociale ansvarlighed og den samfundsøkonomiske balance ved at stjæle fra de rige svin og give alle pengene til de fattige. Da Robin er mytologisk, er han samtidig udødelig, hvilket giver ham mulighed for at optræde i en lang række inkarnationer og forskelligt udseende avatarer. I Danmarkshistorien har Jens Lyn Robin Hood været inkarneret som bl.a. Enhedslisten, Stein Bagger og Jens Langkniv.

Jens Langkniv var en kendt landevejsrøver som levede i Jyllands mørke skove og skjulte sig i Daubjerg og Mønsted kalkgruber. På Fyn boede en ungersvend i grønne tights som beundrede Jens og frygtelig gerne ville frem i verden, han kaldte sig til at begynde med for Robin Hat, men for at sikre international gennemslagskraft ændrede han det kort efter til Hood. Han huserede omkring Assens, hvor han overfaldt tilfældige børn og medlemmer af kongehuset, og Jens tog typisk alt det slik som offeret havde.

Tidlige Liv[redigér]

Robin blev født på Langeland af nogle hulemennesker, som i dag er kendt som bl.a. Anna og Lotte. Da han var 15 år gammel, flyttede han til Jylland, fordi han ikke kunne fordrage de gamle damer som levede nede på Langeland, han var jo også omvendt pædofil, op til en alder af 25. Han startede i den unge alder af blot fem et halvt år med at voldtage uskyldige bedstemødre, efter han havde spurgt dem, om han skulle hjælpe dem med at gå på toilettet. Robin Hood er også kendt under navnet Johanne Schmidt-Nielsen, som stjæler fra de rige og giver til de fattige, selvom dette er en synd, så længe man ikke har en ven der hedder Lille John.

Kriminelle Løbebane[redigér]

I Jylland mødte han så en flok fynboer, der var faret vild, og dem slog han sig sammen med. Sammen kalde de sig "De lystige Svende" og drog ud på eventyr og stjal slik fra forsvarsløse personer. Der har været enkelte tilfælde, hvor han har været i Herning og røvet slikbutikker rundt omkring i byen. Han mistænkes også for at stå bag en del telefonnumre i England. Desuden efterforsker bagmandspolitiet en anmeldelse om at Robin Hood står bag den såkaldte jyske økonomi, der betegner et kompliceret system til skatteunddragelse, med det formål at kanalisere statens midler til den tyske Fleggaard koncern.

En af Robin Hood's mest kendte forbrydelse finder sted i England i byen Nothingham (siges Nothing-ham : byen uden skinke.) I Nothingham lykkedes det Robin Hood at bondefange 95% af befolkningen i Nothingham, ved at love at han vil give kongens skat til de fattige, hvis de hjalp ham med at storme slottet. Byens sherif havde forlængst lugtet lunten og advarede kongen om det kommende oprørdet. Robin Hood, hans lystige svende og oprørende stormede slottet, da kongen skulle hænge en munk fordi de mente han var i ledtog med Robin Hood. Kampen over Nothinghams guld vandt Robin Hood og hans lystige svende i et snuptag, og stak tilbage til Jylland uden at skænke en eneste skilling til oprørende i Nothingham.

Link[redigér]

Robin Hood slipper væk endnu en gang