Præst

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Præst
Forholdsvis truede
N.F.S. Grundtvig var en meget berømt præst. Dette skyldes først og fremmest hans flotte frisure.

Videnskabelig klassifikation
rige: Hele den kristne del af verden.
række: De er på prædikestolen
klasse: Ikke klassificerede
orden: Ja
underorden: Nej
Familie: Imam
Slægt: Homo
Art: Homo Sapiens
De kan også undertiden se lidt anderledes ud
Præstestolen.

En præst er en mystisk underart af mennesket. De befinder sig for det meste i kirker og i Discount-supermarkeder.

Siden 1920'erne har antallet af præster været faldende, hvilket har resulteret i Ateisme i mange lande. Præster bor almindeligvis i små jordhuler gemt under de såkaldte "præstegårde" i udkanten af danske provinsbyer. De lever primært af Discount-fødevarer og gamle salmebøger, som de opbløder til en blød masse med deres mundvand. Det menes at præster delte sig fra de normale mennesker for ca. 12.000 år siden. Indtil Kristi fødsel gik de og kedede sig gevaldigt, men derefter begyndte de at opholde sig i kirker, hvor de har været lige siden.

Man bør holde afstand til de to første arter. Godt nok er de ufarlige og ser venlige ud, men de er også yderst kedsommelige og intolerante. Man skal dog tage sig særligt i agt for de katolske præster, da de kan tale latin og har en mystisk forbindelse til Paven.

Kendetegn[redigér]

Undertiden hænder det, at man ser en mand eller kvinde komme gående, søndag formiddag i en højst umoderne kjole, for mændenes vedkommende kan man fristes til at tænke hvad som helst. De fleste tænker nok bare, at i det mindste burde makeup'en passe til kjolen. Men tøv en kende, der er her tale om en præst.

Præster er en stærktuddøende race i det danske samfund, og WHO har erklæret dem truede, så de skal vogtes over. Der går ikke mange år, før de få vi har tilbage bliver til turistattraktioner og folk vil strømme lang vejs fra, blot for deres skyld.

Præster kender Gud, det er derfor de altid virker så alvorlige og nogen gange ser lidt ondt på en. De er nutidens troldmænd, med direkte forbindelse til den store dommer, hvilket mange er stærkt foruroliget over.

Præsten er en ensom fugl, der finder trøst i ældgamle tekster som handler om andre mennesker, med lignende laster som dem selv.


Afarterne[redigér]

Man skal være opmærksom på de forskellige præster der findes rundt omkring.

Nede der hvor de ser lidt halvforbrændte ud, hedder de fleste imamer, taler volapyk og hader kvinder.

Dette sidste har de tilfælles med de katolske præster, som om muligt taler endnu mere volapyk, de kalder det latin og kunne man forstå det ville man ganske sikkert blive stærkt fornærmet over den vulgære jargon de lægger for dagen.

Så er der Rabbinere. De er heller ikke glade for kvinder, men de har god stil, krøller og fine hatte. De ser oftest kede ud af det, men det er fordi de stadig venter på Messias, som blev stærkt optaget af Michael Jacksons moonwalk og nu ikke er til at rive ned på jorden igen.

Herhjemme hedder de fleste præster protestanter, de er glade for kvinder (se billede, typisk dansk kvindelig præst) og irakere og husgæster. Dette har på det seneste fået dem i noget af en politisk modvind, men til gengæld er Per Ramsdahl, ungdomspræsten fra Brorsons kirke, blevet indstillet som den første helgen i den protestantiske kirke. Og rundt om i verden tænder folk lys, og beder for Per, et endeligt lyst modsvar til imamernes Abdul Wahid Petersen.

Og så er der dem fra Præstø.

De ti bud[redigér]

Alle protestantiske og katolske præster har sværget på at overholde Guds ord herunder "De 10 bud", men en del har lidt svært ved at overholde ikke at skulle bedrive hor - især med alle de dejlige unge alterdrenge, så man blev enige om at rette lidt i de oprindelige 10 bud. Det ændrer dog ikke ved at alle præster ikke overholder budet med ikke at arbejde om søndagen. Og så hjælper det ikke at de holder fri resten af ugen.

Hvordan slipper du af med DIN præst?[redigér]

  • Kig ham dybt ind i øjnene og sig "amen" engang imellem. Han vil prædike sig selv til døde i løbet af få uger.
  • Klap ham på skulderen og ros ham for hans gode pointer. Han vil arbejde sig selv til døde.
  • Begynd at give ham en ordentlig løn. Han har formentlig hidtil fået en sulteløn så længe, at han vil spise sig selv ihjel.
  • Spørg præsten om der er noget, du kan give en hånd med til. Han vil sikkert dø af et hjerteanfald.
  • Få menigheden til at samles om at bede for præsten. Han vil sikkert blive så effektiv, at en større kirke snart vil overtage ham.