Ondskab

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
(Omdirigeret fra Ond)
Spring til navigation Spring til søgning


"Godt er bedre end ondt fordi det er rarere"

~ Dronning Margrethe om at blive pisket


"Tjek liiige krystalkuglen én gang til, Jafar!"

~ Aladdin om ondskab


Ondskab er noget ondt. Er man ond, har man ingen medlidenhed, og synes at Mozart stinker. Er man ondskabsfuld, er man bare ond. Ondskab blev opfundet samme tid som Adam og Eva af den verdenskendte opfinder L. F. Satan, som senere opfandt kommunisme, fluer og myg. Gud var ikke helt glad med Satans idé, så han opfandt godheden, Spanien og Paris Hilton.

At være ond vil enten sige at hedde Bob Gunnersen, eller at såre andre mennesker. folk, der er onde, er som regel leder af en ond organisation, der vil overtage verdensherredømmet, eller også er de PR-konsulenter, HR-ansvarlige[1] eller ansat i Kærlighedsministeriet.

I 1889 blev prototypen til Ping Pong opfundet, under navnet Pong Ping. Beklageligvis var der sket en fejl med tasterne, så den blev til Ondskabsmaskine model nr. 1, som Satan senere tog æren for at have opfundet.


Hvor ond er du?[redigér]

I forbindelse med pågribelsen af Amagermanden blev følgende graduerede skala i ondskab offentliggjort. Herefter kan du selv finde ud af hvor du vil lægge niveauet, hvis du alligevel har besluttet at du godt kunne tænke dig at bruge resten af din tilværelse i sikringsanstalten i Herstedvester.

Nr. Betegnelse Beskrivelse Eksempler
Ikke ond
1. Berettiget drab Det mindst ondsindede drab. Drabsmænd der har dræbt i selvforsvar og som ikke har nogle psykopatiske træk.
Impulsive mordere:
2. Drabsmænd drevet af jalousi, ikke-psykopatiske Selv om mange af gerningsmændene i denne kategori er egocentriske eller umodne begår de deres kriminalitet i et øjebliks affekt.
3. Beredvillige ledsagere til mordere Er ikke psykopatiske, men har nogle antisociale træk og afvigende personlighed. Disse personer er ofte meget impulsive.
4. Provokeret selvforsvar Mennesker der dræber i selvforsvar. Men helt uskyldige er denne slags mennesker ikke. De vil ofte have været ekstremt provokerende over for deres ofre.
5. Desperate mordere Mennesker, der er traumatiserede og desperate. Disse mordere dræber ofte familiemedlemmer eller andre, som har misbrugt dem. De har sjældent psykopatiske træk og er oprigtigt angerfulde.
6. Brushoveder Mordere som handler i et fremfusende øjeblik. Oftest har de ingen psykopatiske træk.
7. Narcissister Denne type morder er ofte meget besidderisk. Ikke decideret psykopatiske, men har psykopatiske træk i sig. De dræber typisk dem, de elsker eller familiemedlemmer på grund af jalousi.
8. Raserianfald Ikke-psykopatiske mennesker, som lever med et underliggende, ulmende raseri. Disse mordere dræber, når raseriet bliver "antændt".
Semi-psykopater
(Udviser en række psykopatiske træk som for eksempel storhedsvanvid, overfaldisk charme og generel mangel på anger)
9. Jaloux' elskere (Psykopater) Disse mordere drives af jalousi og har flere psykopatiske træk.
10. "Du er i vejen" (Ikke fuldt ud psykopatiske) Disse personer dræber vidner, eller mennesker, som "er i vejen". Denne type dræber er egocentriske, men ikke fuldt ud psykopatiske.
11. "Du er i vejen" (Psykopatiske) Mordere der dræber mennesker, som slet og ret "er i vejen". Drabene er ofte uden forsætlighed.
12. Magtliderlige og trængt op i en krog Magtliderlige psykopater, som dræber, når de bliver trængt op i en krog eller placeret i en situation, hvor de ikke er i stand til at undslippe med deres magt intakt.
13. Utilstrækkelig og fyldt med vrede Mordere med utilstrækkeligheder, der følger dem gennem hele livet. Udtrykker også psykopatiske impulser og har tendens til vrede.
14. Planlæggeren Nådesløse, selvcentrerede og psykopatiske planlæggere, der ikke tøver med at snyde, bedrage og stjæle.
15. Koldhjertet orgie Mordere som dræber flere mennesker roligt og med et psykopatisk motiv. De er ofte patologiske i deres benægten af skyld og er ude af stand til at se realiteter i øjnene.
Psykopater
16. Ondskabsfulde psykopater De der begår adskillige ondskabsfulde handlinger, som for eksempel mord, voldtægt og lemlæstelse.
17. De seksuelt perverse Seriemordere med et element af seksuel perversion i deres forbrydelser. Hos mænd er voldtægt det primære motiv, og drab følger for at skjule beviserne. Tortur er ikke et primært motiv.
18. Mordere der torturerer Selvom de er psykopatiske trækker de som regel ikke torturen ud. Mord, ikke tortur, er deres primære motiv.
19. Ikke-dræbende psykopater Psykopater som ikke slår ihjel, men som beskæftiger sig med terrorisme, undertvingelser, intimidering og voldtægt.
20. Dræbende torturister Psykopater (klinisk sindssyge), som primært er motiverede af deres lyst til at torturere.
21. Torturbødler Ikke alle torturister er mordere. Disse psykopater er ekstremt optaget af tortur, men aldrig dømt for mord.
22. Psykopatiske tortur-mordere Definerede af en primær motivation for at forvolde længerevarende, helt forfærdelig tortur. De fleste personer i denne kategori er mandlige seriemordere. Mange af dem bruger også sarkasme.
  1. Årets gang på direktionsgangen, Gyldendal 2011