Nyhed:Milliarder af danskere får en røv at trutte i

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

nyhed|København V

En 108-årig plejehjemsbeboer nåede heldigvis lige at få den sidste sjat corona-vaccine inden han døde af røvkatar

Så gik den ikke længere. Efter flere års optur har pandemien nu sat en stopper for den danske overbetaling af indkomstskat til den danske statskasse.

"Det er en meget sørgelig situation, vi står i i dag" siger Peter Rask fra det guldrandede skattekontor i Gyldenløvesgade, hvor han sidder og stanger tænder med en platintandstikker. "Tænk, det har vist sig, at bare fordi folk ikke har gået på arbejde, men har gået og feset den af derhjemme, så har de ikke ret til kørselsfradrag", siger den lille halvskaldede revisorassistent, mens han lægger sine Guccisko til hvile på mahognibordet på kontoret i Magistraten. "De eneste der sådan set har kunnet holde på et arbejde året ud er os stats- og kommunalansatte nyttedyr, der sørger for at andre betaler hvad de skylder. Eller i hvert fald får en korrekt opkrævning".

Men hvem er alle disse mennesker, der går glip af overskidende skat i år?

"Ja, først og fremmeste er det alle dem, der ikke nedjusterede deres kørselsfradrag, men har troet at det går sgu nok alligevel", fortsætter Peter Rask, "det er noget kludder når man har fået givet sig selv et fradrag på 200 km om dagen, fordi man plejer at cykle mellem Odense og Aalborg 5 gange om ugen, men på grund af coronaen aldrig kommer videre end til Vollsmose Alle". Og så er der den store gruppe af mennesker, der hævede tre ugers tvangsopsparede feriepenge i 2020 og nu må bone 15% ekstra, fordi de nu skal betale topskat. Ha, ha, ja, der tog vi røven på dem igen".

"Derudover taler vi om krakkede flyselskaber og turistbureauer, fallerede frisører, fabriksansatte i arbejdsløshedskøen samt de største tabere af dem alle, mennesker der har lagt deres forretning i et såkaldt indkøbscenter, men de sidste er sgu selv ude om det, når de tror de er så skide kloge og bare skal skovle penge ind, når hele familien Danmark kører i Rødovre Storcenter på én gang så de ordentlig kan holde og spærre for hinanden i parkeringskælderen og dø af sult, fordi alle butikkerne er lukket alligevel, så man ikke engang kan skaffe en skide banan. Næ, der er kun de store drenge tilbage, fx Superbrugsen og Bilka, hvor man kan få sig et arbejde, men så skal man naturligvis være under 18 år, da de rige ikke har råd til at smide penge ud til lønninger til voksne mennesker."

"Så ja, desværre, der er ingen der får overskydende skat i år. Men mon ikke lykken vender i 2022, når vi har fået en vaccine og må besøge svigermor på plejehjemmet og hilse ved at give hånd og må hoste hinanden lige i trynen igen, hvis det passer os? Mon ikke."

"Nå, jeg må hjem, jeg kan ikke sidde her og lade som om jeg arbejder hele dagen. Jeg skal tjekke op på, at vvs'ere laver noget, sådan et forsølvet badekar installerer ikke sig selv", slutter herr Rask og fiser ud ad døren.