Napoleon Bonaparte

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Napoleon i al hans pragt

"Hans sabel var 35 mio. kroner værd"

~ Steffen Jensen om Napoleons våben

"Gid han må rådne op i IKEA, den forbandede quitter!"

~ Napoleon om Jean Baptiste Bernadotte, den senere kong Karl XIVZ Johan af Sverige

"Så du vil drive en båd frem imod strømmen ved at tænde et bål under dækket? Jeg har ikke tid til den slags sludder!"

~ Napoleon om Dampteknologien


Napoléon Bonaparte blev født på Korsika omkring 1700 og emigrerede til fastlandet o. 1734. Han er bedst kendt for at være den franske kejser der invaderede det meste af Europa, for derefter selv at blive invaderet. Samtidig nåede han på ferie, både på St. Elba, og St. Helena. Utroligt, ikke sandt?

Karriere[redigér]

Napoleon på vej til at indtage Hawaii.

På grund af hans meget ringe fysiske størrelse og hans åndsvage idé med at have sin hånd inde under jakken, arbejdede han en periode som misfoster i militærets cirkus, inden han grundet en bureukratifejl fik en officerspost i hæren. Den snarrådige unge korsikaner så dette som sin vej til magten, og op igennem 1700-tallet viste han eminente militærtaktiske evner.

Men så slog det klik for ham. Han var blevet forlovet med kongens kusine, og stod til at være 2. tronarving efter kronprinsen. Men alt dette gik tabt med revolutionen. Han blev tvunget til egenhændigt at halshugge sin forlovede i guillotinen, og det drev ham til sindssygens rand.

Modehatten[redigér]

Napoleonshatten blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev i 1791 lavet om til noget mere spiseligt. Napoleonshattene var faktisk en så stor success, at man fra år 1795 til år 1800 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta - i 1800 - var at alt for mange folk åd dem.

Dette sendte Napoleons Frankrig, som i mellemtiden var blevet omdannet til et kæmpe legeland kaldet "Le Français est baiser difficile, même je ne peut pas le parler!" (Oversat: "Fransk er forbandet svært, selv jeg kan ikke tale det!"), ud i en økonomisk krise, som dog blev hurtigt rettet op igen, da torskelevertran blev indført som ny valuta (for hvem kunne dog finde på at indtage det?) Andre forsøg med valuta var: Frølår(1760 - 1770), Snegle (1770 - 1786) og Kokosmel (1786 - 1795).

Napoléon var også en meget klam person.

Napoléon elskede at spise kage, så på grund af hans højde kunne han nogle år efter rulle rundt. Og rulle folk ned på gaden.