Nørd

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
ThumbsUp.gif
Nørd
lettere truet, dog i fremtog.
En typisk nørdgruppe

En typisk nørdgruppe.
Videnskabelig klassifikation
Rige: For det meste.
Række: Sidste række! Bliver meget tit overset.
Klasse: 1. Klasse
Orden: I næsten utrolig grad!
Underorden: Den er der også tjek på.
Familie: Menneske
Slægt: Nerdidorius
Art: Nerdidora'.
Videnskabeligt artsnavn
Nerdidora Socialisnone
Super Mario 1980'erne
Nørdernes nomale tilholdssted.
'
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Nørder.

"Vær flink imod nørder. Du ender sandsynligvis med at sutte den af på én."

~ Lazyboy om Fremtiden

"Hvorfor er der sne på bakken?

Det er fordi at H2O'en har creostageret og transformeret sig om til den faste masse vi på fagsprog kalder glacies!"
~ Komiker-nørden


"L01z 1 jus7 g0t pwn3d!!!!!"

~ Utilfreds dreng om at dø i WOW


Arten Nørd er en underart af mennesket. Nogle eksperter påstår dog, at nørder bør ses som det næste trin i menneskets udvikling, da de skulle være overlegne. Eksperterne der kom med denne udtalelse, blev dog senere afsløret som nørder.[1]


Oprindelse[redigér]

Ingen ved hvordan eller præcis hvornår nørderne opstod. Hvad forskere dog er enige om er, at Bill Gates var verdens første nørd efter Huberthus Einstein. Efter at han dukkede op, begyndte flere og flere at komme til. For jer, som ikke er nørder, er det ham der opfandt Microsoft

Kendetegn[redigér]

De eneste tydelige lighedstegn imellem nørder og mennesker er at de har kroppe, lemmer, hoveder og ansigter, der minder om hinanden. Herefter stopper alle former for sammenligning.

Det er for det første yderst svært at aldersbestemme nørder. Man kan dog få et fingerpeg, hvis man kigger på deres hår. Unge nørder har som regel sideskilning, imens ældre nørder har hentehår.

Det mest iøjnefaldene træk hos nørder er, at størstedelen af dem går med briller, hvoraf man kan afgøre deres intelligenskvotient - og dermed deres position i nørdernes hierarki - ud fra tykkelsen af glassene. Derfor er nørder og deres købekraft meget vellidte af optikerindustrien. Hvis nørderne skulle gå hen og uddø, vil optikerne sandsynligvis hurtigt lide samme skæbne.

Skulle du møde en udadvendt nørd, kan du kende ham på, at han kigger på dine sko og ikke sine egne. Men hvis individet siger: Nice shoes, wanna fuck?, er der ikke tale om en nørd, men en Dario - en slags seksuel afart af en nørd.

Adfærd[redigér]

Nørder afskyer solens lys. Dette er ikke så underligt, da deres ligblege hud ikke vil kunne tåle berøringen og derfor ville brænde op i løbet af få sekunder.

Nørder lader til at være meget afhængige af stoffet MMORPG og vil gøre alt for at få fat i det. Dette må dog ikke forveksles med Livet

Nørder holder sig på afstand af andre mennesker, da de er yderst bange for social kontakt. Dog nyder de at være sammen med andre nørder, og ofte samler de sig i små grupper på 2-3 stykker. Disse grupper ses tit gå ned ad gågader imens de taler på deres sære læspende sprog. De er ligeledes ikke bange for at kommunikere lystigt med andre nørder over internettet, men foretrækker ikke at kommunikere med ikke-nørder (der i nørdernes modersmål går under betegnelsen "n00bs"). Metoden der benyttes til at skille disse "n00bs" fra andre nørder er, at nørder generelt kommunikerer i deres mytiske skriftsprog "1337", der kun tales af nørderne selv.


Sprog[redigér]

At ingen kan forstå nørdenes interne sprog har længe været et faktum. Det er svært at afkode, grundet dets store indhold af redundans og hundredevis af fremmedord. Derud over indholder det en meget indforstået humor, som har bedst af at forblive indforstået.

For at bibeholde arten ensom, bør mennesket udelukke alle nørder. Fremtidsforskere fra TeamAntiNørd mener at fremtiden således kunne bestå af Programmerede androider, som udelukkende har det formål at blive en Grøn Nation. Sproget i fremtiden vil især være plaget af ord såsom Lol, Rofl, LMAO og andre nørdede udtryk. I flere år er spørgsmålet blevet stillet, om nørder kunne ses som en minoritet. Svared er enkelt og kan besvares med to bogstaver J&A! Grunden til udelukkelsen gives til grunde i bogen "Udryd Nørderne", som er udgivet af en gammel nørd på Gyldendal, som modgik strømmen af nytilkomne nørder. Bogen giver indblik i nørders sprog og handling; samtidig får du god baggrundsviden om, hvorfor du bør hade nørder!

Formering[redigér]

Et endnu større mysterium hos nørder er deres formering. Alle nørder lader nemlig til at være mandlige (undtagen måske Lone Lau). Mange tror som følge deraf, at de ikke formerer sig ved hjælp af sex, men i stedet kloner sig selv. Meget tyder imidlertid på, at der findes nørd-kvinder. Grunden til at intet menneske har set en nørd-kvinde er, at de holder sig skjult i skabe det meste af dagen. Dette er også heldigt, da synet af en nørd-kvindes udseende skulle kunne dræbe en fuldvoksen mand og gøre ham til en bunke rød aske.

Hvordan nørder formerer sig er endnu ikke et fastslået. Det siges, at den såkaldte androide programmering foregår om natten. Eksperter har i årevis forsøgt at afsløre, hvordan et væsen kunne fremgå så frastødende. Hidtil kender mennesket kun til det ene af mange genveje til formering.

Føde[redigér]

Nørd i færd med at drikke te.

Nørders daglige føde består mest af pizza, chips, cola/Cult, DVD, bøger og computerspil. Nogle nørder har dog en enorm kærlighed til te især Earl Grey tea. Derudover er bagte kartofler, cola og fritter også et hit.

Religion[redigér]

Nørder er meget religiøse væsner, og bruger alt deres tid på at tale om og praktisere deres religion. Derudover kan de sidde i op til et døgn og bede foran deres alter, der på nørdsprog hedder en "P.C Elektronic 2002 Oversat til dansk en "Computer".

Nørdenes religion består af mange trosretninger, hvor de fire vigtigste guder er:

Engang besluttede Matti Mattik sig for at få sig en skikkelse på Jorden. Denne skikkelse hed Bill Gates, og han fik sig 12 disciple:


Udbredelse[redigér]

Nørders udbredelse udenfor deres forældres kælder er ikke særligt stor. Dog man kan nemt finde dem på netcaféer, biblioteker og det lokale museum.

Nørdens slægtninge[redigér]

Nulevende Nørd(er)[redigér]

Og måske også Woody Allen

Nørd-testen[redigér]

Nu sidder du sikkert og spekulerer på, om du er en nørd. Fortvivl ikke. Hvis du kan svare ja til alle de nedenstående spørgsmål, er du en nørd. Bare et "nej" og det er sket.

Spørgsmål:

  1. Kan du nævne navnene på de finske indenrigsministre i perioden 1923 til 1967?
  2. Hvis tjeneren siger til dig: "Hvis du har brug for mere, hedder jeg Camilla", spekulerer du så på, hvad hun hedder, hvis du ikke har brug for mere?
  3. Hvis du ser Star Wars, og når den så er færdig sætter du den på igen, fordi det er din yndlingsfilm?

<references>

  1. Milena Penkowa et al. The Nerd Brain, Gyldendal 1999