Moskva

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Moskvat
Город в России
Moskva - Opdeling.png
Moskva indeholder alt hvad der er russisk.
Placering Prøv at gætte
Befolkningstal Dobbelt så mange som i hele Danmark
Eksisteret siden Der har boet folk der, siden der kom folk der
Borgmester Yury Luzhkov Vladimir Putin


Moskva er en by i Rusland


Historie[redigér]

Moskva blev oprettet som by, da der var brug for et sted, hvor al kulturen kunne være. Selvom nogle mongoler brændte byen og dræbte indbyggerne, gik det så godt, at der var nok til, at de kunne klare sig selv. Og det blev lidt senere til Storfyrstendømmet Moskva i 1327. Der gik dog kun omkring 1,75 århundrede før det havde overtaget resten af Rusland og var hovedstad der. Senere byggede de dog Sankt Petersborg, som så blev hovedstaden.

Men i 1812 var Napoleon ved at invadere Rusland og var på vej mod Moskva, så indbyggerne, moskovitterne flygtede og brændte det hele af og tog alle kagerne med. Napoleons tropper kom dog aldrig til byen, da de ikke kunne lide vejret og hadede rødbedesuppe.

I 1941 gentog historien sig, da tyskerne også forsøgte at nå frem, inden alle kagerne var væk. Dette mislykkedes dog også, da størstedelen af Armeegruppe Mitte's enheder hellere ville tilbage til Minsk i Hviderusland, hvor der kort forinden var blevet oprettet bordel og golfbaner til dem.

I moderne tid har der også været et OL i Moskva, men det var ikke alle, der gad at have noget at gøre med det.

Befolkning[redigér]

Med sine 10 millioner indbyggere udgør Moskvas befolkning 10% af hele Rusland. Ruslands hjerte er Moskva, og Moskvas center er i midten, hvor Ruslands top er.

Desuden har Moskva sit eget passystem, for at forhindre ulovlige indvandrere. Det burde dog ikke være så svært, da det er den dyreste by at bo i. Desuden er byen fyldt med statuer af Bruce Willis efter, at filmen Die Hard blev optaget i byen. I udkanten af Moskva finder man et springvand fyldt med vodka.