Lord Voldemort

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Lord Voldemort i sin tid som dementor.

Lord Voldemort, også kendt som Lort Voldemord, (født Tom Marvolo Riddle) er en fiktiv person, som optræder som Harry Potters ærkefjende i J. K. Rowlings bøger om selv samme person. Voldemort skulle angiveligt have dræbt Harry Potters forældre selvom det aldrig endegyldigt blev bevist, idet man jo aldrig tog en DNA-prøve. Voldemort prøver i gennem hele Harry Potter serien at dræbe Harry, men det lykkes desværre ikke endegyldigt. Istedet dør Voldemort selv på tragisk og - ikke mindst - mystisk vis, fordi J. K. Rowling ikke gad skrive mere.

Kort om Voldemort[redigér]

Voldemort bliver beskrevet som en kæmpe taber-type. Istedet for at snakke med piger (som andre normale drenge), så vælger Voldemort at lære at snakke med slanger, og derfor kunne man måske godt argumentere for at Voldemort er en bagdørs-indianer. Voldemort bliver desuden beskrevet som en dygtig elev, hvilket jo er et klassisk karaktertræk for en taber-type. Når alt dette er sagt, så skal det påpeges, at vi ikke ved særlig meget om Voldemort som privatperson, idet vi får alt vores viden om ham, fra en række opdigtede bøger. Voldemort's udseende kan bedst beskrives som en blanding mellem gravballemanden, Wayne Rooney og Joseph Fritzl.

Hvorfor kunne Lord Voldemort ikke dræbe Harry Potter?[redigér]

Det er et godt spørgsmål, men ligesom så mange andre "super"-skurke så overkomplicere Voldemort hele drabs-processen. Forstået på den måde, at Voldemort ikke har overvejet de mest oplagte drabs-teknikker. Fx kunne han blot have:

  • Bombet Hogwarts med Atombombe.
  • Rejst tilbage i tiden (ligesom Harry gør på et tidspunkt) og på den måde forbedre nogle af tidligere drabsforsøg.
  • Forgifte Harry's mad.
  • Kidnappe Hermione og låse hende inde i Joseph Fritzls kælder og kneppe hende, så hun kunne se hvor fucking ulækkert det var. (Ved ikke helt hvordan det skulle hjælpe med at dræbe Harry, men det er bare en nice twist på en ellers kedelig fortælling)
  • Ansætte Al-Qaeda til en terrorhandling imod Hogwarts