London

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Big Ben står i London. Tro på det!

"Baby jeg er din, hvem kan sove i Berlin... Berlin... Berliiin... Berlin"

~ Forvirret dansk band om hovedstaden i England


London er en større engelsk provinsby, som man, ligesom tilfældet er med Nakskov i dag, tidligere havde store problemer med at lokalisere. Men ved hjælp af Google Earth, er problematikken herom ikke længere eksisterende. Hvilket alverdens flyveselskaber priser sig lykkelige over[1].

London er således også stedet, hvor 1/5 af alverdens Facebook-profilbilleder er blevet taget, foran en af byens mange flotte og stjålne unikke attraktioner.

Historie[redigér]

London blev bygget omtrent år -50 af en flok eventyrslystne romere fra datidens Italien[2]. De ville således have en forpost i deres imperium, som skulle forskanse deres eget såkaldte demokrati, mod den islandske litteratur som ansås for at være ualmindelig tillokkende for de romerske bedemænd og grønthandlere[3].

Naturligvis ville romerne ikke have deres egen smukke litteratur forpestet med islandsk mundlort, så en fæstning var hvad der skulle til. Og siden romerne ved et rent og skær tilfælde havde placeret fæstningen nær Themsen, voksede byen sig langsomt hurtigt, og mennesker kom til i stride stomme... I dag er således dobbelt så mange mennesker som i Danmark.


Kultur og fritid[redigér]

Populære attraktioner steder at få taget profilbilledet til Facebook

Rød bus.
- Censureret i respekt for billedeloven fra 2007 og ophavsretten til fotografen.
Flot fyr foran... Tja, skal vi gætte på London Zoo?
- Vi beklager, der må være gået koks i vores censurmaskine.
Fodboldspiller poserer foran London Eye. Hvem han er, finder du måske aldrig ud af.
- Vores censurmaskine virker heldigvis igen.
Big Ben naturligvis i baggrunden.
- Vi beklager nok engang, vores censurmaskine laver numre igen.

De Røde Busser[redigér]

- Noget af det første enhver facebook-profiljæger opdager og skal have billede af, er de store røde busser. Som jo tilmed på forunderlig vis kører i den forkerte side. Ej, men dog! Det skal man da have et facebookbillede af!

Buckingham Palace[redigér]

- Englændernes svar på Amalienborg. Et fantastisk palace, hvor englands regenter er blevet placeret[4]. Det smukke arkitektoniske vidunder - med specieldele tyvstjålet fra 4 forskellige kontinenter under Storbritanniens store kolonitid - toner dette pure-engelske slot frem. Et must, for enhver facebook-bruger.

Kings Cross Station[redigér]

- Arh, men altså. Det er vel kun facebook-folket og ærkejyder på Københavns Hovedbanegård som kan finde på at udvælge en stationsbygning som yndet rejsemål. Kings Cross Station - kendt fra Harry Potter-filmene hvor små møgunger med dueer kører igennem en væg på perron trekvart-etellerandet. Det skal man da have et billede af - og, for entusiaster - selv afprøve.

Trafalgar Square[redigér]

- For alle andre end franskmænd/Napoleon-tilhængere/=danskere er dette en meget flot plads. Og det havde det da også været, hvis det ikke var fordi den engelske gavtyv - Lord Nelson - står og leger Kong Gulerod på en stor søjle[5]. Nok sank han vores flåde i 1801, men alle elsker ham alligevel. Knips-knips.

Oxford Street[6][redigér]

Naturligvis skal man have et facebook-billede af sin gode veninde, og de 20 poser som hænger om hver arm. Der er nemlig INTET! som shopping på Oxford Street, hvor man altsá finder butikker lige fra Gucci til Louis Vuitton. Efter facebookbilledet er taget, skal man naturligvis forbi en af de 33 Starbucks på gaden, for at have en kop kaffe og en god sludder om verdenssituationen. Det vil sige, en sludder om det tøj man har købt, og de billeder man har taget.

Tower Bridge[redigér]

- Et af de absolut mest yndede destinationer at tage sit facebook-profilbillede. Den flotte lyseblå bro, som tilmed kan vippe vognbanen op hvis man er heldig, er døgnet rundt besat af turister som knipser med kameraerne, og prøver at finde den helt rette vinkel med broen i baggrunden, mens man læner sig op ad gelænderet langs stien parallelt med floden. Ingen skænker det dog en tanke, at det er den sidste bro et større sejlskib kan passere, inden den i så fald støder ind i de 1000 andre broer som krydser Themsen videre inde i London.

Tower of London[redigér]

- Noget som mange andre ej heller skænker en tanke, er den forhistoriske fæstning Tower of London, som ligger under 100 meter fra netop Tower Bridge. Selvom den naturligvis ser ganske malplaceret ud, med glas- og kontorbygninger bagved, skal man lige huske på, at denne borg har været der 1000 år før alle andre bygninger i London. Men fordi det er et forhistorisk mæle[7] gider ingen se på det. Lad os tage tilbage til Oxford Street, og tage flere billeder.

London Eye[redigér]

- Nej, det skal I ikke. Først skal I nemlig forbi London Eye, som er et kæmpe stort pariserhjul som primært bruges som udkigspost for det engelske militær og efterretningstjeneste. Dog er det i stigende grad lykkedes turister at få møvet sig op i de små gondoler, for at kigge ud over det meste af London. Det skal man nemlig have billeder af. Turen rundt tager 5 timer og koster 100 pund.

Abbey Road[redigér]

{{#display_point: 51.532038, -0.177399~George Harrison gik i cowboytøj (P) ; 51.532048, -0.177373~Paul McCartney Gik med bare fødder og med venstre fod forrest da han også er venstrebenet. (R) ; 51.532062, -0.177346~Ringo Starr Havde sort jaket på (J) ; 51.532071, -0.177328~John Lennon gik i hvidt jakkesæt |centre=51.532076, -0.177344 |zoom=20 |width=400 |type=hybrid |controls=type }} - Den populære gade det populære fodgængerfælt som optræder på en ligegyldig Beatles-LP er også et yndet facebookbillede-mål. For her er det kun fantasien der sætter grænser, når man tager til Nordøstlondon for selv at gå på fodgængerfæltet. Eller trille, hoppe, moonwalke, hinke, falde, kravle, flyve eller hvad man nu finder på, hen over fodgængerfæltet. Få skænker det dog en tanke, at det var her omkring[8] at Apple-koncern i sin tid købte rettighederne til æble-navnet netop ved Beatles gamle pladeselskab.

det her link kan du døgnet rundt være med til at overvåge fodgængerfeltet. Der kommer faktisk turister for at se på et fodgængerfelt en gang imellem

Big Ben[redigér]

- Sidste, men slet ikke mindst, finder vi Big Ben... Og det dertilhørende parlament som alligevel er røvkedeligt. Men Big Ben derimod! Det er et pisse flot ur! Det skal man have et billede af. Måske endda lave Pisa-metoden, med at stå i rette vinkel, således at det på billedet ser ud til at man skubber til bygningen. Dumt ser det ud, men alle elsker det. Og vennerne synes godt om det.


Sport[redigér]

Den mest populære sport i London er jogging. Det hænger sammen med at 1/3 af Londons befolkning forsøger at tabe sig mindst 30 kilo, ved hjælp af at motionere. Uheldigvis har ingen forskere afsløret, at jogging rent faktisk hjælper. Men om ikke andet, kan vi turister så grine lidt af de fede beboere i træningstøj.

Dog er fodbold den helt store rigtige sport i London... Hvis man altså lige ser bort fra ruby og polo, som jo er under censur her i Danmark. Adskillelige fodboldklubber har valgt at oprette deres domæne i London. Her på Spademanns har vi kun gidet at koncentrer os om følgende:

De olympiske lege[redigér]

I 2012 blev de legendariske voksen-lege, OL, succesfuldt afholdt i London. 2012 London var en bragende succes, som denne gang kun betød et underskud på 300 milliarder for værtslandet. (Venter på at legene afsluttes)

Kommentarspor[redigér]

<references>

  1. Omvendt bander tyskerne stadig den dag i dag over, at Enigma hele tiden krypterede byens virkelige koordinater
  2. og lidt til
  3. altså, pøblen
  4. ifølge overleveringer på Londons gader. Endnu ikke officielt bevist.
  5. garanteret en dårlig kopi af en obelix - tyvstjålet fra Romerriget
  6. Fungerer nok bedst for kvinder og det der ligner
  7. hvor bagateller med status som det mest frygtindgydende fængsel i flere hundrede år og hvor kronjuvelerne opbevares
  8. ingen lægger mærke i detaljen