Litteratur

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Litteratur #1[1]

Litteratur (latin: litteratura, skrift) er sammensat af bogstaver, der så igen danner ord. Disse ord bliver til sætninger, som nogle gange udtrykker meninger, holdninger etcetera, eller måske blot fortæller en historie.

Definition af litteratur[redigér]

Bredt defineret kan man sige, at alt der indeholder ord er litteratur, fx et medicinglas eller en telefonbog. Videre kan man postulere, at alle ord, der er lagret på den ene eller den anden måde (på tryk, analogt eller digitalt) også er litteratur.

Litteratur - og hvorfor ikke[redigér]

Derfor vil det være litteratur, hvis du på din iPhone 9 tager et billede af en cigaretpakke, hvorpå der står RYGNING ÆLDER HUDEN. Af præcis samme grund er der derfor ingen grund til at beskæftige sig yderligere med litteratur.

Litteratur #2
Litteratur #3


Bemærk: Nedenstående emner kan indeholde mindre rester af litteratur


Litteratur #4
Litteratur #6[2]
Litteratur #5

Litterære fodnoter[redigér]

<references>

  1. Læg mærke til, hvordan teksten i sit eget rolige tempo bygger op til den dramatiske og overraskende slutning. Helt klart Hollywood-egnet litteratur
  2. Fransk litteratur er per definition uforståelig, og så er der alt for meget dialog, hvilket går igen, når bogen laves til film (men vi ser filmene alligevel pga nøgenscenerne)