Læge

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
(Omdirigeret fra Læger)
Spring til navigation Spring til søgning
Her er Lars von Trier i gang ved at bearbejde sin lægeskræk. Han er selv blevet læge!!

"Er du læge?!?!"

~ Fritz Helmuth

"Jeg er dog medicinsk uddannet - og det var før der var noget der hed Kvote 2!"

~ Mogens K. Eberhard om Fritz Helmuths spørgsmål

"Skal vi lege doktor?"

~ Dreng om hvad han og lillesøster skal bruge eftermiddagen til


En læge er en slags rumvæsen menneske, hvis formål det er at gøre folk raske. Det er dog sjældent, det reelt lykkes.

Arbejdsproces[redigér]

Læger gør hovedsageligt folk raske ved hjælp af kanariefugle. Kanariefuglen er et euforiserende stof, der stammer fra Nordkoreas bjergregioner og bliver brygget af udmarvede egern. Læger giver kanariefuglen vha. kanyler eller piller. Forskellen på disse er bivirkningerne: Kanyler giver kraftige blødninger, da læger tit skal bruge adskillige forsøg på at ramme blodårene, hvorimod piller kan give væmmelige maveproblemer ved indtagelse.

Andre læger slår folk på knæet med en lille hammer, uanset hvad deres sygdom er. Denne hammer har ikke nogen reel helbredende funktion, men mange læger synes det er super-duper-spas.

Sidearbejde[redigér]

De fleste læger har kun været i gennem de første 2-3 år af folkeskolen, og har brug for arbejde ved siden af lægearbejdet. De fleste læger vasker biler, eller laver rennovationsarbejde. Det kan stadig være svært at holde på økonomien når man er læge.

Problemer[redigér]

Det er vigtigt at kende forskel på en læge og en tæge. For prøver man at lirke en læge ud af huden med en pincet, vil han/hun hurtigt ringe til sin advokat, og så bliver følgerne meget ubehagelige. Lad hellere lægen sidde og gå stille og roligt hen til nærmeste hospital og lad dem tage sig af det. Der er nemlig mangel på læger på de fleste hospitaler.

På samme måde bør man ikke spørge en læge til råds om sine tarmproblemer. De er som regel ligeglade, og selv om man skulle være så heldig at finde en tæge, som var dybt bekymret for dit helbred, har de stort set ingen lyst for at gøre noget ved det. Hvis en tæge skulle få dig overbevist om, at den kan helbrede dig, så lad den endelig prøve. Hvis den kravler ind i øret, når du klager over tarmproblemer, kan der dog være grund til bekymring, da tæger tidligere har kunnet give kraftige tilfælde af hjernebetændelse og hårbetændelse. Skulle dette tilfælde forfalde, søg da straks en læge. Er du uheldig at finde endnu en tæge, er det bare synd.

Særligt ordblinde bør også være påpasselige med at forveksle en læge og en måge.

Speciale[redigér]

Da der jo er rigtig mange sygdomme, har lægerne valgt at dele sig op i grupper, der tager sig af specielle områder. Der er derfor meget specielle læger lige fra øjenlæger til fodlæger og hudlæger til gynækologer. På den måde kan de også henvise til hinanden, hvis de ikke kan løse dine problemer. Eksempel: "Jeg tror, du har ondt i foden, fordi du er gået ind i en dør. Måske skulle du se en øjenlæge?"

Lægers unikke sprog[redigér]

For at kunne kommunikere bedre sammen, har lægerne et hemmeligt sprog som de bruger til at beskrive hinanden, patienterne og deres samarbejde. Dette sprog er blevet oversat i den kendte dokumentar: "House of God" De vigtigste terme for at kunne begå sig sammen med læger er:

  • GOMER = (Akronym) Get Out Of My Emergency Room. En patient der ikke kan dø.
  • Turfe = At sende en Gomer til et andet speciale. Fx kan en Gomer med ond i maven hurtigt komme fra Mave-tarm afdelingen til Knogleafdelingen, hvis man taber dem ud sengen.
  • Bouncer = En Gomer der vender tilbage. Fx kan førnævnte gomer vende tilbage til maveafdelingen hvis ikke lejet er højt nok.
  • Buff = At få en patient til at se velbehandlet ud inden de skal overflyttes til en anden afdeling.

Læger har[redigér]

  • Store hænder
  • En sund krop
  • Jordens største penis
  • God og sund sex med deres kone
  • Mange penge