Kvalitetstid

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Skift til: navigering, søg
ThumbsUp.gif
Den kvalitetstid du bruger på dine børn øger sammenholdet i familien.

Kvalitetstid er de fem minutter[1] om dagen, som forældre bruger sammen med deres børn uden at se fjernsyn eller skynde på dem[2].

Af en eller anden grund kan børn, der har vokset sig store, huske disse fem minutter meget tydeligt, hvorfor det er særdeles vigtigt, at farmand og mormand er forholdsvis ædru i hele kvalitetstiden, eller i det mindste har børstet tænder og gurglet hals. Stiksår i armene kan eventuelt tildækkes med en sweater eller et af de sjove plastre med Mickey Mouse. I særlig grelle tilfælde kan der købes en fastelavnsmaske med tilhørende kostume i den nærmeste Fætter BR, det giver også lidt ekstra sjov.

Det er ligeledes af væsentlig betydning, at kvalitetstiden falder på forskellige tidspunkter af dagen[3], gerne i en spisesituation i det nye samtalekøkken, hvor man jo alligevel sidder og hygger sig med fars hjemmebrændte boller og måske en lille knækpølse til at tage den værste smag.

For eksempel har stakkels ensomme Roselille hænderne fulde på Istedgade, mens hun forsøger at opdrage Brian og Paprika[4], som nu er i den vanskelige alder, hvor de begynder at stille spørgsmål og onanere. Hun har brug for hjælp, for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Indledninger til brug for kvalitetstid[redigér]

Skal du prøve mors nye playstation-remote?
Google2.gif
Den mægtige søgerobot Google er fuldstændig pjattet med Kvalitetstid.
Skal far læse lidt for jer?

Ja, hvordan kommer man ind til ungens inderste? Gode spørgsmål, ledende spørgsmål.. That's the key! A triangle crossfire! That's the key!

Smid så mange spørgsmål i hovedet på lillebarnet, at han/hun/den ikke ved, hvad der er op eller ned! Ét spørgsmål kan sagtens indeholde flere spørgsmål på én gang, og på den måde behøver du ikke sidde der og snakke med afkommet hele aftenen - der er jo "Vild med Vejret", ikke? Så det skal gå lidt stærkt. Her er et par raske eksempler, der gør samtalen kort og koncis:

  • "Har du hygget dig i børnehaven/skolen/gymnasiet i dag og hvad lavede I og var lærerne flinke?"
  • "Fik du bygget dit modelfly/dukkehus/molotov-cocktail/jernbaneoverskæring færdig henne i fritteren og hvad sagde læreren og hvornår kommer politiet?"
  • "Er det ikke dejligt at far/papfar/stedfar/farfar/personnavn/mormor/onkel/osv. gik med til din lille demonstration for ungdomshuset og heppede når du kastede brosten/molotov-cocktails/modelfly/jernbaneoverskæringer/dukkehuse efter de fascistoide strissere og hvad sagde de andre demonstranter og ku' de li' din nye bluse og guuuud hvor den sorte maske klæ'r dig og nu må du være træt og skal i seng, så far/papfar/stedfar/farfar/personnavn/mormor/onkel/osv. kan komme ned og se "Vild med Vejret".
  • Og endelig så er ungerne blevet så store at de kan forstå flere sammenhængende ord og det er på tide at forklare dem at kvalitetstid er alenetid.
30px-Cquote1 svg.png Så ind på værelset i en fart, så skal I få en ekstra times kvalitetstid. Det ligger en helt ny pakke Bobleplast I kan lege med -
og bliver den lidt over, så skal I ikke høre et ondt ord herfra. Og luk bare døren.
30px-Cquote2 svg.png
Dig om kvalitetstid
  1. ikke dem du bruger i Fakta
  2. Forekommer mest i H.C. Andersens eventyr, men også i mere realistiske børnefortællinger, som fx Bowling for Columbine.
  3. ikke døgnet, for fanden
  4. heldigvis uden sten