Klaus Bondam

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Klaus Bondam ses her på Borgmesterkontoret med sin kone
Klaus har her lige uddelt sin første parkeringsbøde.

Klaus Bondam (født 19. november 1963 på en mindre gård udenfor Aakirkeby) tidl. skuespiller, tidl. radikal tidl. politiker, tidl. teaterdirektør, tidl. Miljø- og teknikborgmester i København, Formand for betyrelsen på Krogerup Højskole, toastmaster, tidl. perverteret TV-stationsleder, tidl. professionel vinsmager,...og tidligere var det ham der hentede wienerbrød i Ritt Bjerregaards nye kaffeklub.


Historisk redegørelse[redigér]

De unge dage[redigér]

I de unge dage afslog Klaus en lovende IT-karriere og blev i stedet optaget på Den alternative Teaterskole hvor han pga. sin lettere utilpassede attitude fik høje karakterer.

Han lærte bl.a. at det var en god ide at gå stille med skabsdøren, når man skulle springe ud af et skab, da han ellers ville gøre mange af sine mandlige medstuderende utrygge.


Kunstnerisk gennembrud[redigér]

Sin folkelige gennembrud fik han i julekalenderen "Jul på Kronborg" hvor han nærmest bjærgtog alle børn med sin store kunst.

Samtidig blev han leder af Det alternative Minimalistteater som havde til formål at holde spøgelser og onde ånder væk fra gamle bygninger, ved at benytte deres haver til at opføre langtrukne Holberg-komedier.

I "Festen" klarer han på fortrinlig vis at få festen til at glide på trods af en fortabt søn bruger lejligheden til at forklare sin fars utrolige hygiejniske tilgang til sine børn. (De blev røvpulet i badekarret)

I sitcommen "Langt fra Las Vegas" fik han sin politiske erfaring ved at spille en despotisk, perverteret, forfængelig leder. Han har altid benægtet dette men en skuespiller lægger som bekendt aldrig sine største successer bag sig.


Karakteristik[redigér]

Polimikeren Klaus[redigér]

I dag er han det personificerede parlamentariske grundlag for det socialdemokratiske mindretalsstyre i Københavns Borgerrepræsentation, hvor han kommer med fantastiske forslag, som at en eller anden grund aldrig bliver til noget, som for eksempel:

 • Lad alle lyskryds være røde 5 minutter ekstra i myldretiden.
 • Alle bilister, der ikke bor i København, skal betale en årlig afgift på 10.000 kr. til København.
 • Indførelse af klippekort ved fodgængerovergange.
 • Alle cykelstier flyttes ud til grønne områder.
 • Alle motorveje gøres ensrettede i retning fra København.
 • Lastbiler i København må kun køre lige ud.
 • Beplantning af store buske samt græsunderlag på alle gadehjørner indenfor 10 minutters gang fra Københavns Rådhus.
 • Vores kære grønne mand i lyskrydsene (og mindre kære røde) skal være transvestit (klædes i kjole og bære håndtaske) for at fremme ligestillingen.


I øvrigt ligner han en flink fyr det nok kunne være værd at drikke et glas rødvin med. Nåh, har han allerede fået. Nåh, men så næste gang da.

Tidslinie for Klaus[redigér]

 • 19. november 1963 - En spæd Klaus Bondam titter for første gang op mod havren.
 • 20. december 1963 - Klaus er i Tivoli og får en relativ stor is af en gut i sort.
 • 7. november 2007 - Klaus bliver Ritt Bjerregaards hemmelige elsker. Det går fint da Klaus alligevel kun slikker røv.


Faldet - den ultimative deroute[redigér]

I den ophedede valgkamp i 2010 hvor alle lige pludselig havde noget på alle bliver Klaus' navn nævnt adskillige gange. Der bliver til sidst udformet et helt syndekatalog over hans magtmisbrug i sin tid som teknik- og miljøborgmester.

 • Personligt inddrevet P-bøder i 55 tilfælde
 • Tur til Harzen for 66 af sine tidligere venner
 • Hemmelige doneringer fra kommunekassen til forbundet af 1948
 • Langt fra Las Vegas-metoder når hans medarbejdere ikke havde levet op til en vis standard.
 • Hemmeligt samvær med Ritt Bjerregaard uden for udvalgslokalerne (fy for satan da, hvor perverst)
 • Fuldskab, hor, promiskuitet, pædofili, kokainmisbrug, stavgang, poledancing.

Konfronteret med alle disse anklager puttede Klaus noget god epoxy-lim på borgmesterstolen, så da han blev smidt ud af rådhuset fulgte stolen på hans røv med. Den blev først senere frigjort ved et kirurgisk indgreb på brandssårsafd. på Rigshospitalet.

I dag er Klaus Bondam aktiv i Dansk Skuespillerforenings projekt for tidligere teaterdirektører (der er nogle stykker) hvor han går rundt og er rar og brygger te.