Ild

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Ild.

"Det er god skik at sætte ild til en so"

~ Bo om Lis

"Loftet er på ild"

~ Google Translate om en sang

"Hot!"

~ Nik og Jay om ild


Ild (bagfra: dil) er verdens 607. grundstof og eksisterer ikke længere i det periodiske system, da det er brændt væk.

Ildens historie[redigér]

Ilden blev opdaget ved et tilfælde for ca. 300.000 milliarder år siden af en drage[1]. Efter Zippo lighterens opfindelse nogle år efter, uddøde dragerne de deres funktion i verden blev overflødig. Dog bibeholdte kineserene dem i nogle århundrede, men langsomt gik det op for kinøjserne at det med dragerne var kommet bagud i den teknologiske udvikling. Derefter gik de videre med at fremstille falske kopier at alt, også hvide underbukser

Ildens farlighed[redigér]

Udover ukontrolleret ild i sjælen - i form af had - kan der også opstå ild i andre af kroppens lemmer. Der findes også nogen mennesker, der har ild i røven. Ild i røven er især farlig, hvis de pågældende folk også har krudt i røven og lider af flatulens. Disse potentielle analpyromaner er under nøje opsyn af PET, da de udgør en stor indbildt risiko for bestemmerøvene og den nationale sikkerhed.


30px-Cquote1 svg.png Hvis du leger med tis, brænder du i sengen 30px-Cquote2 svg.png
Dansk ordsprog


Tordenskjold og ild[redigér]

Grunden til at Tordenskjold optræder på tændstikæsker er netop den tredobbelte kombination med ild i både sjæl, røv og tilhørende krudtlager i samme røv[2]. Det spiller måske også en rolle for Tordenskjolds popularitet at han hadede de samme mennesker som han kunne se at bestemmerøvene hadede, og at han navnlig ikke skjulte sit brændende had.

Ting man kan brænde (af)[redigér]

Heldigvis findes der mange situationer og genstande som med fordel kan brændes af. Vi opsummerer her de vigtigste for en middelaldrende familiefar:

Asken[redigér]

  1. lad os kalde den for Pia Kjærsgaard
  2. krudtlageret var i Tordenskjolds udhængende hæmorider
  3. fungerer bedst til Sankt Hans