Hval

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Skift til: navigering, søg
Dette er ikke en hval![1]
Dette er en hval[2]!

"He piled upon the whale’s white hump the sum of all the general rage and hate felt by his whole race from Adam down; and then, as if his chest had been a mortar, he burst his hot heart’s shell upon it"

~ Helge Sander om sex med Din Mor


Hvaler er intelligente dyr, der som oftest lever i vand. Et typisk eksempel på en hval er et marsvin, som dog ikke må forveksles med de små, pelsklædte gnavere, der lever i Andesbjergene, syd for Tæppeland.
En anden art er delfiner, som er en velkommen bifangst, når der fanges tunfisk og hajer. Delfinerne er venlige, og hjælper gerne fiskerne med at skære finnerne af hajerne og derefter lempe dem over bord igen. Bagefter tager fiskerne og delfinerne sig et slag kort og spiser lidt tunsalat sammen. Som regel deler de indtægterne i porten, men i de senere år har en del finer klaget over, at de bliver snydt, når de deltager i den årlige Taiji Delfin-festival i Japan. Noget tilsvarende gør sig gældende for Tórshavn Grinde-festivalen, hvor man dræber grindehvaler i en salig blodrus.[3]

Lidt fakta om hvaler[redigér]

Videnskabelig klassificering[redigér]

  • Orden: Cetacea (klasse af hovedsageligt uddøde hvirveldyr)
  • Rige: Animalia (Spiselige dyr)
  • Slægt: Chordata (Digitaliseret kor)
  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)
  • Underklasse: Eutheria (af græsk: eu- + ther, therion (vildt) dyr)
  • En hval er også et politisk korrekt navn for en kraftigt overvægtig mand. De lever over hele jorden og findes typisk i nærheden af lokale grillbarer.

Noter som absolut ingen mening giver![redigér]

<references>

  1. Dette er et billede af en hval. (Kan du ikke din René Magritte?)
  2. Men det er ikke en pibe! (Nu bliver det kompliceret).
  3. Kilder mangler, da levende øjenvidner ikke kan opspores