Half-Life

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
30px-Cquote1 svg.png Vi har brudt en del vigtige grænser med dette revolutionerende spil 30px-Cquote2 svg.png
Valve om at rende rundt og skyde alt, der bevæger sig


Half-Life serien er en række, psykologisk set, meget interessante computerspil. Alt ved spillet lader til at være en ren kompenseringsfantasi fra udvikleren, Valve's, side. Første bevis på dette er helten, Gordon Freeman, der, på trods af de store tykke briller, den umoderne skægvækst og den tavse, indelukkede opførsel, der er typisk for en gennemsnitlig spiludvikler, alligevel formår blive beundret af alle, samt forfulgt af en rimlig sexet og forstående kvinde ved navn Edward Saksehånd, alene fordi han kan slå ting i stykker med sit yderst falliske koben, der helt klart fungerer som en potensforlænger.

Half-Life[redigér]

Følgende tekst har potentiale for afsløringer af eventuelle handlinger og elementer i spillet


Første spil i serien foregår i Et eller andet laboratorie i Et eller andet sted i USA. I laboratoriet er man igang med at eksperiementere med krystal Methyl-amfetamin. Forsøget resulterer i en infam psykedelisk rus for alle tilstedeværende, og i forvildelse tænder en videnskabsmand for deres multidimentionale portal-maskine. I løbet af ingen tid, er faciliteten fyldt med rumvæsener, og ingen ved, hvad de skal gøre. Hvad endnu værre er, at en FBI agent finder ud af det, og han sender så hele den amerikanske hær ned i laboratoriet for at likvidere alle, der er under påvirkning af amfetamin (der var sikkert pladsmangel i fængslerne på det tidspunkt).


Det er her, at hovedpersonen og outsideren, Gordon Freeman, træder ind i historien. Som den eneste fornuftige og upåvirkede person, holder han hovedet koldt og takler situation på den eneste rigtige måde, at smadre alt på sin vej med en stjålen pumpgun og et koben. Det lykkedes dog desværre ikke vores helt at nå igennem hele laboratoriet igennem uden selv at blive påvirket af de euforiserende stoffer. Denne oplevelse deler spilleren så med ham, da han i slutningen af spillet fantaserer, at han hopper rundt på sin egen lille ø i universet, lige indtil han støder på en gigantisk baby, der kan skyde med lyn, indtil Gordon myrder den med sit koben. Til allersidst møder Gordon så FBI agenten, som kan se stort potentiale i Freeman og udnytter så hans sløje tilstand, og lukker ham inde i et rengøringsskab, hvorefter Gordon blacker out. Da han vågner, er han blevet solgt som sexslave. I øvrigt har Quentin Tarantino udtalt, at en af de mindre karaktere i Pulp Fiction er baseret på Gordon Freeman i de følgende handlinger efter spillet.

Half-Life 2[redigér]

Følgende tekst har OGSÅ potentiale for afsløringer af eventuelle handlinger og elementer i spillet


Spillet har overladt meningen og historien til retorik, så man er lidt usikker på, hvad der egentligt foregår. En version af mange varianter går ud på:

Det hårde liv som sexslave har taget hårdt på Gordons hukommelse, så han vågner op i et tog til København uden at vide hvordan, han er havnet der eller hvorfor. Det formodes, at han blev glemt i toget af hans tidligere ejer. Efter at have orienteret sig om forholdene, beslutter Gordon at slutte sig til en gruppe anarkister, som kæmper mod ungdomshusets nedrivning. Fornuftig, som Gordon er, finder han et nyt koben til løse hverdagens mange småproblemer med, og han bliver lynhurtigt en efterspurgt person fra begge sider af loven. Blandt andet bliver han jagtet af myndighederne i sin hjemmelavede (og tunede) motorbåd igennem Kanal København, hvor han mirakuløst slipper væk, og han mødes kort tid efter med anarkisterne i deres hovedkvarter. Der møder han hende dér, den sexede chick, som syntes, at det ville være knæhøj karse, hvis de kunne tage ind og sabotere nogle politivogne ved stationen. Det er desværre den anden ende af byen, så det meste af spillet går med at komme derind igen.


Trods deres intensive kamp mod overmagten, bliver huset alligevel revet ned, hvilket resultere i borgerkrig. Som hævn, sniger Gordon sig ind på Christiansborg for at udtrykke sin mening om sagen. Ved en fejl, springer han stedet halvt i luften, og han besvimer selv under eksplosionen. Da han vågner, er byen fyldt med kraftigt bio-modificerede schæferhunde, som staten i en nødplan har udsendt for at få gjort en ende på Freeman. Han beslutter så at flygte ud af byen sammen med hende dér, ingen rigtigt kan huske navnet på, og det er sådan set det, de efterfølgende episoder går med. På et tidspunkt når parret en skov, hvor mange af anarkisterne også holder til, og Gordon ser sit snit til at holde en velfortjent ferie i det nordligste Sverige for ligesom at komme væk fra det hele. Desværre når han aldrig at komme af sted, fordi en eller anden stodder kastede en regnorm efter hende den sexedes far, og ramte ham så hårdt i hovedet, at han døde af det. Så der er ingen, der ved hvordan hele historien ender. Den dag i dag venter man stadig en afslutning.