Guld

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Guld.

Guld er et råstof der har samme farve som urin. Det er kendt for at give voldsom feber og forårsage døden for de personer, der er i besiddelse af det. Utroligt nok er det stadig meget populært.

Fremstilling af guld[redigér]

Det Nordnorske Får hvorfra ulden til guldet kommer fra

Guld er meget værdifuldt og kan kun udvindes fra det meget sjældne dyr, Det Nordnorske Får. Måden hvorpå guldet udvindes fra dyret er meget overraskende. Metoden blev opdaget i 1936 af den kendte amerikanske adfærdsforsker B.S. Christiansen. Dyret bliver sendt igennem en foodprocessor, hvorefter ulden sorteres fra. Ulden deles op efter kvalitet, og man sætter til sidst G foran ulden, hvilket gøres ved at udsætte ulden for op til 7,34 G i en centrifuge, som også blev brugt på de første astronauter i 1955. Som alle ved, er G + uld = Guld. Derfor er det meget let at fremstille guld nu om dage. Fremstillingen ligner i øvrigt meget fremstillingen af Platin og Natrium.

Historie[redigér]

Mange rejste i febervildelse til USA's vestkyst for at finde uld til guld i 1849, dog fandt man hurtigt ud af, at Det Nordnorske Får kun levede i Nordnorge. Guld har i mange år ført til diverse krige, senest Irak-krigen. Her er det dog Det Sorte Nordnorske Får man kæmper om - altså det sorte guld.