Grækenland

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


Ελληνική Δημοκρατία
Greek flag.png Coat of Arms of greece.png
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Ελευθερία ή Θάνατος (græsk: Det giver heller ingen mening på græsk)
Nationalmelodi: Imnos is tin Eleftherian (græsk: Ηymne er tin-elefanten)
Her ses en gruppe græske nationalister, der gør sig klar til kamp mod fjenden[1].
Hovedstad Athen
 Tidligere hovedstad Olympos
Største by Athen
Officielle sprog Græsk. (Lyder som en blanding af dårligt russisk, latin, italiensk, rumænsk, en hel del græske bande ord og filosofisk.)
Regeringsform
Præsident
Konge
Statsministeren
Uoplyst plebejer-republik
Alexander den Store
HM Konge Kokos-Konstantin 2
Kostakis Karamanlis
Fra Atlantis
• Erklæret
• Accepteret
1724
19 juli
2. september
Nationalhelt(e) Alexis Tsipras
Valuta Olivenolie
Religion Kristendom
 Befolkning  10.668.354 græskar (2007 anslået)
 Areal  131.940 km²
 Befolkningstæthed  80,9
 Etniske grupper  70% grækere, 25% slaver og 5% filosoffer
 Største Eksportvarer  Grimme statuetter, gadehunde og moussaka
 Største Importvarer  Slaver fra Makedonien, Bulgarien, Albanien og andre lande, de har erobret
 Nationaldyr Oliven
 Nationalsport  Kapsvedning
 Åbningstider  Altid
 Internetadresse  Www.startours.dk
 Telefonnummer  Nej

DIN MOR "I love that movie expecially the songs... Oh, you mean the country? Eh..."

~ Gud om Grækenland


"Joh, jeg var der engang med Star Tours. De er sgu no'en vilde negerunger dernede. Jeg var nødt til at skyde to bare for at komme ind på et hotel."

~ Anton Wittorff om den græske lokalbefolkning


Grækenland er et relativt stort land nede ved Middelhavet. Grækerne er kendt for deres mærkelige madvaner, mærkelige fester og mærkelige påfund. Altså er de generelt et mærkeligt folkefærd. Landet grænser op til mange lande, men de fleste turister har mere travlt med at kigge på kvinder end at tælle lande.

Græsk sprog[redigér]

Det græske alfabet anses af de fleste sprogforskere for at være en umulighed. Dette har dog ikke afholdt grækerne fra at blive ved med at bruge dette virvar af tossede figurer til at opbygge ord med. Dette har resulteret i, at ingen ud over grækerne kan forstå eller tale græsk. Heldigvis kan de godt forstå vold engelsk. Grækenland er i øvrigt også kendt for at have verdens største økonomi.

Folklora[redigér]

Græske mænd har een dag gamle skægstubbe og går aldrig ud om aftenen i shorts. De har cowboybukser på, ligesom de gamle grækere, der dannede demokratiet og drikker Ouzo eller Metaxa til de bliver dumme at høre på, men det er der alligevel ingen der forstår en skid af, fordi de taler græsk. Græske mænd er efterkommere af Alexander den Store, der heller ikke var særlig høj. De er alle larger than life og skider på dumme danskere og andre turister, der har givet en formue for et hotelværelse for at se på damer.

Græske kvinder, derimod, går i kjoler der er lige lovlig korte og retter på bh'en, så man er lige ved at skvatte i deres hullede fortove, hvis man da ikke forinden har fået en gren i hovedet fra et af de mange gamle græske træer, der aldrig får klippet løsthængende grene af. De er enten sorthårede, lyshårede, eller farvede ligesom danske kvinder, men nederdelen er strammere og man skal passe meget på, at man ikke slår stiverten ind i et busskilt, der er kamoufleret mellem de førnævnte gamle græske træer.

Der er mange gamle grækere i Grækenland. Derfor starter de fleste historietimer i danmark da også med sætningen "Allerede de gamle grækere...". Deres funktion er at gå i vejen og blive holdt i hånden af de unge grækere, der desværre ikke har forstået, at gamle mennesker skal passes på det offentliges regning og holdes inden for plejehjemmets grænser.

Athen[redigér]

Hovedstaden i Grækenland hedder Athen. Eller Athins, som de lokale kalder byen, uden at grine. Den er kendetegnet ved smækre kvinder, der retter på deres bh i tide og utide, og turister der skvatter over de brukne fliser, fordi de kigger på damer i stedet for fliser.

Man skal passe meget på, at man ikke slår hovedet, når man går ned af en græsk gade, for der er lækre pigebørn alle vegne og trafikanterne holder sig ikke tilbage fra at køre turister ned.

Infrastruktur[redigér]

Hovedstaden består hovedsagelig af en masse gader, veje, stræder og parker, hvor løse hunde bider en i pungen, hvis de tror man har et kødben dér, selv om det kun er en lille morgenstivert, der ikke helt har lagt sig, fordi man skulle tidligt op og kigge på de græske damer, der i øvrigt er noget af det dejligste, der kan gå på to velformede ben, der enten er heeeelt hvide eller dejligt solbrune. Det skal her nævnes en passant[2], at græske kvinder har det med at rette på deres bh hele tiden, så man skal være meget opmærksom på trafikken[3].

Athen har en velfungerende Metro, som blev bygget i anledning af OL i år etellerandet, hvor en masse maskuline kvinder kæmpede om mesterskabet i sværvægtsboksning og feminine mænd om at slå 1500 m strik på tid. Desværre kører metroen ikke, da den er under udbygning, så den engang kan komme til at fragte alle de lækre græske kvinder rundt, så mændene, der går på arbejde, har noget at glo på, mens de sidder i toget og de fede turister kan få deres bagage i klemme, så de lokale har noget at grine ad.

Ellers kører athenerne i bil eller på scooter, og man kan til tider være heldig at komme til at glo op under damernes skørter, hvis ikke man bliver kørt over forinden[4].

Trafikken er mild, set med danske øjne, da grækerne er meget tolerante overfor trafikale afvigelser. Der sker statistisk set ikke flere mord i den athenske trafik daglig, end i den danske metro på en 10-års basis, da de græske mænd har mere travlt med at glo på de lækre græske tøser end at hidse sig op over trafikpropper eller overskridelser af den ubetingede vigepligt.

Turisme[redigér]

Grækerne nyder godt af det varme klima og de mange smækre pigebørn, der taler i mobiltelefon og går med solbriller og korte nederdele og retter på bh'en i tide og utide, så man skvatter på røven ned af de lumske kantstene på de små fortove. Især græske taxi-chauffører nyder at udnytte de dumme turister, der med fede maver og Canon-kameraer[5] betaler tre gange dagsprisen for en tur til Vassilissis Sofias[6] og tilbage til Vassilissis Sofias, hvilket ingen bemærker, fordi der går nogen dejlige duller inde på fortovet[7] og man næsten ikke kan holde tungen i munden og tænker på, hvordan man kan score dem og om den skide kopi-viagra ville producere andet end tyndskid og græske kvinder ville være modtagelige for lidt nordisk charme[8].

Passende påklædning[redigér]

Grækerne er græsk-katolske, så de går helst i burka og har langt gråt skæg. Turister fra Danmark bør derfor søge inspiration i Vollsmose, Gellerup eller lignende områder, så de ikke falder for langt uden for normen. Det skal dog indskydes, at græske kvinder går i lårkorte nederdele og har nogen dejlige patter fortrin, der må tilskrives den øgede løssluppenhed i det enogtyvende århundrede, som sikkert skyldes jazz-musik og anden utidig modernisme. For at være på den sikre side anbefales det danske kvinder at iføre sig tækkelig pels og mændene kan gerne iføre sig parcacoat. Græske mænd er også kendt for at gå med laner(Kaldet togaer)grene om hovedet og intet hår på hovedt. Hvilket selfølgelig forklare den stigende singelhed blandt græske damer-

Attraktioner[redigér]

Foruden lidt Akropolis, lidt Asklepios-helligdomme og nogle gamle krukker kan Grækenland bryste sig af nogle meget dejlige unge kvinder, der kan være lidt svære at komme i kontakt med, da de hele tiden taler i mobiltelefon. Her må den småfede turist være tålmodig og forsøge at få en konservation i gang med hver eneste kvindfolk han møder, indtil han er blevet træt nok til at gå hjem og sove på sit tarvelige hotelværelse, hvor han har sparet 20 euro om dagen, men til gengæld må dele rum med kakkelakker og Suzi Quatro-musik og give 30 euro for morgenmaden, som er dagens vigtigste måltid.

Cousine[redigér]

Nej, ikke kusine, cousine, som er fransk, og betyder mad. Der findes mange madsteder i Grækenland, hvor man kan spise billigt for små penge[9]. Da det græske alfabet, som paradoksalt nok er det, som vores danske alfabet er bygget over, er totalt uforståeligt, kan det varmt anbefales at køre til lufthavnen, hvor der sikkert er en McDonalds, så man kan få sit daglige fedttilskud. Ellers er der i samme lufthavn rig mulighed for at kigge på græske damer, der gerne er lidt nedringede eller retter på bh'en[10].

Rygning[redigér]

Man må gerne ryge i Grækenland, hvis bare man køber en kop kaffe og en eller anden stiv stang, der kaldes myskifyskibyski eller sådan noget lignende. Man skal dog være meget opmærksom på, at man kan få kaffe, kage og cigaret galt i halsen, hvis der går en eller anden græsk dulle forbi i det forkerte øjeblik. Du skal også være opmærksom på, at det græske politi er bange for ost.

Notas ad notam[redigér]

  1. Grækenlands hovedfjende i dag er turisterne.
  2. I forbifarten, ville man sige på dansk, hvis ikke man var sådan en verdensfarer, der havde kigget på damer i hele den veludviklede verden
  3. Eller villig til at dø for mindre.
  4. Tre dage på hospitalet er ingen pris at betale for sådan et syn.
  5. Her taler vi ikke om billige kopi-kameraer. Næh, det er de ægte Cahon-kameraer fra Thailand, vi pludrer om!
  6. Vassilissis Sofias er en gade, hvor der ligger et eller andet museum/operahus/værtshus og intet andet.
  7. Som snakker i mobiltelefon og har store solbriller og korte, stramtsiddende nederdele. De kendes også derpå, at de hele tiden retter på brystholderen (forkortet bh).
  8. Egoisme og selvfedhed.
  9. 20 euro fylder næsten intet i tegnebogen. Særligt ikke når man har smidt dem ud på en forret.
  10. Hvilket ingen kan fortænke dem i, da der skal masser af frisk luft til lungerne, sådan som de skriger op, hvergang de bliver snydt eller bedraget.