Firmafrokost

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
En typisk morgen efter en firmafrokost.

En firmafrokost ses ofte som en variant af en julefrokost, hvor firmafrokosten netop ikke har et religiøst islæt og som oftest afholdes i august måned, altså næsten en måned før julekatalogerne gør deres indtog. Frokost er i øvrigt særdeles misvisende, idet det på svensk betyder morgenmad og det er alt for tidligt på dagen til en firmafrokost. Ahøm, for de fleste... Nå, hold kæft og læs videre.

Da fænomenet mænd til julefrokoster er så rigeligt dækket under julefrokost, vil vi her se nærmere på fænomenet kvinder til firmafrokost. Til dette har vi fået hjælp fra 650 psykologer, der vel nærmest må kaldes eksperter, og som i denne uge har skrevet en rapport - kaldet Ugens Rapport - der ligesom afliver nogle myter omkring hele firmafrokost-situationen på en eller anden måde.

Vi har fået lov til at bringe nogle highlights fra rapporten.

Myter, der ligesom aflives af eksperter om kvinders opførsel ved firmafrokoster på en eller anden måde[redigér]

  • At der i timerne inden en firmafrokost lugter som om en slamsuger er braset ind i Lidl's parfumehylder er ikke længere et mysterium. Det er bare alle kællingerne der smukkeserer sig på lokummet.
  • Det er ikke sandt, når det fulde svin påstår, at pigen ville selv! Hvis hun havde villet selv, havde hun medbragt en dildo!
  • Bare fordi et pigebarn går ud og stikker en finger i halsen efter hver ret, er det ikke sikkert hun har bulimi... Hun vil bare ikke føle sig udenfor.
  • Man er ikke "billig", bare fordi man smider sine trusser i hovedet på revisoren. Han fik sgu lov til at betale 100 kr. for det!

Et manende ord fra Blå Kors[redigér]

En ung kvinde kaster sig ud i ulykke i form af spiritus. Derpå ville fødslerne ingen ende tage. Firmafest hos Afholdsforeningen De Vimsende Duer, 1928.

For at illustrere de store farer, som naive unge piger bestandig svæver i til en firmafrokost, har vi valgt at bringe dette noget uhyggelige billede af "mormor" (navnet er ændret, Red.) der tager sig en nisseøl i utide. (Ganske rigtigt, det er taget i Norge i 1928 - det græs går man ikke fejl af). Som man jo nok kunne forvente, nedkom "mormor" (navnet er stadig ændret for fanden, Red.) året efter med sin førstefødte. Oh ve, oh gru. Tsk, tsk.