Ekspert

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
En af de "eksperter", som hyppigst tiltvinger sig adgang til tv-studierne, er professor emeritus Marlene Wind. I de gode gamle dage viste hun også patterne kavalérgangen frem, men den er der ingen som gider se mere, og derfor er Marlene konstant sur og PMS-agtig, selv om hun for længst er ovre dén alder

(Du ledte i virkeligheden[1] efter dine briller, men de er desværre ikke her.)

"Hvordan kan et fly bare forsvinde? De har ikke givet lyd fra sig i 24 timer"

~ Journalist

"Ja... der må være sket noget"

~ Ekspert

En ekspert er en person, som ved en masse om et meget mærkeligt og smalt emne, som andre ikke ved noget om, så han bare kan sige, hvad han vil - og det gør han ofte. Ofte er eksperter bare selvudnævnte pseudoakademikere, som har taget et brevkursus.[2].

Disse personer[3] har som regel fokuseret alt deres hjernekapacitet på en enkelt ting, og de kan derfor have svært ved andre ting, som fx at køre traktor, kommunikere med andre mennesker eller lave opbagt sovs.

Der kan sagtens være flere eksperter, men der kan kun være én ekspert i et givent emne. Hver især er Søren Pind og Marlene Wind eksperter, men når deres viden krydses, får man et vanskeligt forudsigeligt resultat, som af almenheden vil blive opfattet som temmelig barnligt uforståeligt.

Politikere er generelt eksperter i alting (Ifølge dem selv). Specielt er de eksperter i at kalde andre eksperter for dumme.

Bredt sagt findes der to typer eksperter: Eksperter på årsag og eksperter på konsekvens. Den første slags er fx en politiker, som skærer ned på kontanthjælpen, den anden er så den enlige mor[4], som bliver endnu mere fattig.[5].

Kendte eksperter[redigér]

Ekspertbrug.JPG

Fodnote-ekspertise[redigér]

<references>

  1. Det var da også et tåbeligt sted at lede
  2. Ligesom i Tyskland, hvor alle mænd i erhvervslivet har en doktortitel
  3. Eksperterne altså
  4. Nu, hvor OBS på DR1 bl.a. vil omhandle prævention, forventes enlige mødre at uddø inden for de næste 18 år.
  5. Som tommelfingerregel kan man sige, at det - som regel - er bedre at være ekspertårsager.
  6. Altså liiiiige bortset fra, at Mogge er død
  7. Han er far til nøgendanserinden Ellen H.
  8. Indsæt selv de saftige detaljer hér