Dansk

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"Tal DANSK din hund!"

~ Jørn Sinke Nielsen om Naser Khader


Dansk er et konstrueret sprog, i stil med Tolkien's elversprog og esperanto. Sproget blev udviklet i den tidlige middelalder, som et opgør mod den svenske og tyske sprogtyranni, der dominerede Nordeuropa, og er præget af utallige grammatiske fælder og faldgruber, direkte udviklet med forvirring for øje.

Dansk er etymologisk nært beslægtet med sanskrit, et lærd sprog i familie med latin. Derfor benyttes det danske sprog ofte af danske journalister.

Kritik[redigér]

Når man skal studere dansk i Kina, får man smidt en række danske tekster af Holberg og Grundtvig i hovedet, og så skal man ellers bare kunne dem udenad.

Mange udlændinge finder det danske sprog svært at mestre, hvilket også er meningen. Det moderne danske sprog blev nemlig udarbejdet af PR-medarbejdere fra Dansk Folkeparti for at modarbejde flygtningestrømmen til Danmark.

Dialog mellem en dansker og en udlænding:

30px-Cquote1 svg.png How are you? 30px-Cquote2 svg.png
Ham den fremmede
30px-Cquote1 svg.png Nej! Du er grim og kan ikke lide Køge! 30px-Cquote2 svg.png
Danskeren

'Dansk' som tilstand[redigér]

At være dansk er, for en dansker det mest naturlige i verden, og en gennemsnitsdansker kendetegnes ved følgende:

  • Han er ikke indvandrer.

Hvis du opfylder mindst 19 af de ovenstående punkter, kan du som minimum ansøge om retten til at kalde dig Prospect hos HA. Skulle du være så heldig at opfylde samtlige 62 punkter, ja, så er du højst sandsynligt dansk - eller en sportsstjerne som folk har glemt er født udenfor Danmark, af folk der også er født udenfor Danmark, og som igen er avlet af folk der ikke engang må komme til Danmark som turist.

Se også[redigér]