Canada

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


Bjørneriget Canada
Gammel Dansk Flag.jpg Hockey Stav.gif
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Can Nanna? Yea! Nanna Can da!
Nationalmelodi: Making the big ones http://goo.gl/AjU1rY
Hovedstad Degrassi High
 Tidligere hovedstad Degrassi Junior High
Største by Fassett
Officielle sprog Canadadiansk og dårligt fransk visse steder
Regeringsform Sips Co.
Chris Lovasz
Fra Rusland
• Erklæret
• Accepteret
1450
2. januar
24. November
  Klima Sne og is året rundt
  Oversøiske territorier Newfoundland, Hans Ø, Don Ø.
Nationalhelt(e) Bjørnen Bjørn
Bjørn & Okay
Bjørnstjerne Bjørnson
Sips "The magnificent bastard"
Valuta Mahogany doors
Religion Julemandisme
 Befolkning  Lidt under 2.000
 Areal  Noget større end Jylland
 Befolkningstæthed  Kun blandt elge og rensdyr!
 Etniske grupper  Bjørne, laks, indianere og vietnamisere
 Største Eksportvarer  Kvalitetsjord, tømmer, medicin
 Største Importvarer  Amerikanske flygtninge
 Nationaldyr Blåhval
 Nationalsport  Sneskovling
 Internetadresse  www.pagecouldnotfound.com
 Telefonnummer  Næh. Breve


Canada er et land der minder utroligt meget om Sibirien. Canada havde dog oprindeligt ca. tre flere indbyggere end sidstnævnte, hvilket fik Stalin til at deportere to x USSR's[1] befolkning til Ruslands ishelvede. Landet blev oprindeligt anlagt af US&A, så man havde et sted at sende B.S. Christiansen og Bubber hen, for at lave deres tv-program, men da Bubber blev dræbt af en bæver,[2] valgte USA at lade landet passe sig selv, da de dengang ikke vidste, at landet indeholdte olie, gemt i tjæresand. Derfor er landet i dag hjemsted for flere muterede radioaktive monstre, kendt fra Fallout 3.

Udseende[redigér]

Skov! Alt hvad der er værd at se i Canada.

Canada minder i bund og grund meget om Sverige og Norge:

 • Landet er proppet med skov.
 • Folk taler i visse egne et totalt uforståeligt kaudervælsk.
 • Alt stærkere end en øl skal købes i "Systembolaget" (her dog kaldet noget andet[3] for at forvirre fjenden).
 • Alle huse er bygget i træ - til forskel fra Sverige dog ikke i massivt tømmer fra IKEA, men derimod i krydsfinér.
 • Bilerne er vistnok også bygget i krydsfinér... eller i USA, hvilket i dette tilfælde kommer ud på ét. i Canada kan man ikke dø i virkeligheden men tvært imod bliver du bare mere og mere frisk jo ældre du bliver

Gastronomi[4][redigér]

Det canadiske køkken er noget mere sofistikeret end det tilsvarende amerikanske, selvom de begge oprindeligt stammer fra IKEA.

Variationen skyldes at canadierne, modsat amerikanerne, har lært at bruge andre køkkenelementer end kun mikrobølgeovnen, hvilken amerikanerne så til gengæld bruger til alt[5]

Især i staten Quebec [6] når de kulinariske frembringelser højder, der ellers ikke ses på det nordamerikanske kontinent, hvilket skyldes den store tilstrømning af franske gourmetkokke til netop dette område. En tilsvarende tilstrømning af irske pubkunder til selvsamme område har gjort, at området har mindst ligeså mange mikrobryggerier som Frankrig har vrede vinbønder. Det er således muligt for en europæer at spise og drikke stort set som hjemme, og således overleve et ophold i Nordamerika uden at tage 11.1 kg på i løbet af en måned, som amerikanske filminstruktører, der kun spiser på McDonalds ellers har for vane. Rugbrød har de dog ikke lært at spise, men det er bare et spørgsmål om den rette markedsføring.

Poutine[redigér]

Toppen af canadisk (eller i hvert fald Quebecsk) gastronomi er retten poutine (udtales Putin [7].

Retten består af kartofler, der nænsomt er skåret i rektangulære strimler af ca. 1x1 cm tykkelse, hvorefter de er blevet ristet i et opvarmet oliebad. Efter ristningen blandes kartoflerne, der jo er en af vore sundeste grøntsager, med en omgang ost, og for at det også skal smage lidt af fugl, hældes den livgivende saft[8] fra en kylling, der ligeledes er opvarmet i et oliebad, ud over retten.

Da retten, og de efter fortæringen fremkomne gasser, er det der holder hjulene (og airconditionanlæggene) i gang i provinsen, kan den købes på snart sagt hvert et gadehjørne, og selv McDonalds har deres egen McPoutine til det hungrende folk.

Delstater[redigér]

Ligesom USA består Canada af et hav af delstater, eller rettere nogle delstater, der fortrinsvist grænser op til noget hav. Her kommer de sejeste:

British Colombia (BC)[redigér]

venstre side af Canada ligger et hemmeligt land ved navn "British Columbia" (BC). Hovedstaden i dette land er storbyen Vancouver, som er opkaldt efter Vancouver Island.[9] Alle andre byer i denne del af Canada starter med "K".[10] Ingen er nogensinde sluppet levende fra et besøg i BC, så vi ser gerne, at også du holder dig væk![11]

Ontario[redigér]

Ontario er delstaten som alle immigranter rejser til, og det går især ud over Toronto, da den er såpas stor at uanset hvor man oprindeligt kommer fra, så kender man nogen fra sit eget hjemland, der bor der i forvejen, og så kan man jo passende starte eller joine den lokale ghetto, til stor irritation for de engelsktalende canadiere[12], der hader når folk taler et sprog de ikke forstår og sender penge hjem til familien og tager deres piger og deres arbejde og desuden ikke gider lave noget! Nemlig!

Som turist betyder det dog, at du med det samme passer ind i lokalbefolkningen og bliver betragtet som en ægte ontarianer, når bare du undgår medlemmer af "Canadisk Folkeparti".

I Ontario har de skov, søer og lidt marker. Og det er også her du finder nogle af de største byer i Canada - resten ligger i Quebec. Så generelt er landet lidt som Sydskandinavien, bare med større byer.

Quebec[redigér]

Quebec est le fransktalende del af Canada, et le befolkning taler tres tres meget dårligt anglais og overhovedet nes pas dansk, parce quoi hvis tu skal snakke med de lokale har tu et grande probleme! Til gengæld er de tres tres flinke mennesker og har ikke samme aversioner over for fremmede, som folk i Ontario, hvilket muligvis skyldes at sproget skræmmer de fleste fremmede væk fra området (og over til Ontario).

Som turist befinder du dig i en meget skovklædt del af Frankrig, dog med en del storbyer. Togdriften kan dog på ingen måder sammenlignes med de franske højhastighedstog, da du skal være særdeles glad, hvis der kommer et tog hver anden time - i myldretiden.[13]

Noter[redigér]

 1. I Sovjetrusland forstod man sig virkelig på dét dér med at manipulere med tallene
 2. Nice beaver!
 3. SAQ i Quebec, LCBO i Ontario, Drinking Store i B.C. og LMFAO på Youtube
 4. Altså ædelse på jævnt dansk
 5. De har dog endnu ikke helt fundet ud af hvilket program katten skal tørres på, men arbejder utrætteligt på sagen til stor irritation for kattens værn.
 6. Udtales omtrent ligesom "Kibæk", men ligger en anelse mere vestligt
 7. Retten går i Rusland under navnet Vladimir
 8. Også kaldet blod
 9. Der så igen er opkaldt efter en eller anden britisk søofficer
 10. Kamloops, Kitimat, Kelloggs, Kornflakes og Kvite Krock
 11. Og dog. Måske skulle du forsøge alligevel?
 12. Man kan her ikke rigtigt tale om etniske canadiere, da de jo også selv på et tidspunkt er immigreret
 13. Til gengæld er hvert tog 15 km langt