Buddhisme

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"De saare kjaere Buddister ere blandt Jordens fredeligste Folkefaerd. De sidde ikkun blot paa Gulvene og glane tomt ud i Luften i mangt een Time. Dog brokke de sig, hviis man kissemisse konflagrere med deres aandelige Leder."

~ H.C. Andersen om buddhismen


"Du rør ikke den flue! Det kunne være min oldemor!"

~ En Buddhist om genfødsel


Bouncywikilogo.gif
For dem uden humor, har de engelsktalende "eksperter" hos Wikipedia en dum og kedelig artikel om Buddhisme.
Blandt den buddhistiske religions fremmeste dyder er en uhæmmet begejstring for kedelig tantrisk sex

Buddhisme er en religion. Dyrkerne af denne religion, de såkaldte "buddhister", sidder for det meste på gulvet og sover. Når de ikke sover, tilbeder de en eller anden gul Master Fatman-lignende gut.
Buddhister er bange for at skade andre væsner og har derfor aldrig kunnet forsvare sig effektivt imod kinesere, japanere, vikinger og pygmæer fra Sydamerika. Derfor har de klogt nok valgt at skjule sig svært tilgængelige steder som fx. Tibet.

Reinkarnation[redigér]

Buddhister tror på noget vås, der hedder reinkarnation. De mener at man bliver genfødt, hvis man ikke slipper begæret, hvilket for et menneske jo er umuligt. Selv for dem, fordi de alle sammen er liderlige. De vil jo så gerne alle sammen have noget den dumme, da der er varmt hvor de bor! Men det må de ikke, for så bliver de genfødt, og så undslipper de ikke livshjulet! Puhaaaaaeeee!

Eksempel på en reinkarnation:[redigér]

- Tror du på reinkarnation?
- Hva'?
- Tror du på reinkarnation?
- Hva' mener du?
- Altså, tror du at vi har været her før?
- Vi var her da i går!

Andet eksempel på reinarnation:[redigér]

I dit tidligere liv var du et plankeværk en papkasse, du ved det bare ikke!
I dit endnu tidligere liv var du et grantræ. Det er derfor du elsker at gå i en skov og kramme træer, og derfor har du det dårligt ved juletid.

Nirvana[redigér]

Når de så er kommet ud af det dersens hjul, kommer de i et kæmpe vandland, som mest af alt består af et kæmpe badekar, og de, som ikke hopper i, bliver smidt ned i det der hjul igen. Og sådan forsætter det. De kalder deres fællesbad for Samsara og bilder folk ind, at det er en flod.
For uddybende artikel, se med fordel Nirvana.