Briller

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

Briller (øjekrykker)er betegnelsen for et synskorrigerende >(tilbehør til det menneskelige synsfelt, hvor øjnene er syge. Briller er aldrig alene. Briller er sociale. De optræder altid i par og der er en der synger glade sange fordi han er råddent rig og sælger mere glas end der findes på et middelsstort højhus i Kuwait dagligt til alle vi halvblinde sataner der ikke kan se en eneste breaking news på det fremragende nuhedsbureau Spademanns uden at vi må parkere hinkestene på snotten og acceptere at nå vi klør på snotten så flakser de fandens læsebriller rundt i alkoven eller hvor vi nu engang bor i mens vi venter på indlæggelse eller plejehjem : Et par briller:

Her er der fx nogen piger med nogen solbriller. Billedet er kun taget med for den oplysende effekt. Intet andet. Jeg sværger! Hvad fanden tror I om mig! Jeg prøver bare at hjælpe!
Uden briller kan det ende med at skulle have specialmagasiner.
30px-Cquote1 svg.png Skal du ha' et par på brillen!?! 30px-Cquote2 svg.png
Din sociopatiske optiker

Hvis der kun er én brille, er der tale om en pincenez, en lorgnet eller en kontaktlinse.

Mekanisk opbygning[redigér]

Et par briller består af to linser lavet af glas eller plastic. De skal så holdes op foran øjnenenene i en bestemt afstand for at kunne tiltrække kvinder eller frastøde dem, alt efter behov.

For at holde disse linser på plads, anvendes et såkaldt stel, der fæstnes bag ørerne og på næseroden til alt ondt. Stellet kan være fremstillet af forskellige materialer, såsom titanium (meget dyrt), guld (knap så dyrt), sølv (hrmphff) eller genbrugsaluminium fra dåseøl (så bliver det heller ikke billigere, din fedterøv).

Brillens historie[redigér]

Brillens yndlingshistorie er De tre små grise.

Ordet brille kommer fra ordet beryl, som er et såkaldt cyclosilikat. Men vi kunne jo ikke så godt gå rundt og sige:

30px-Cquote1 svg.png Skat, har du set mine cyclosilikater? 30px-Cquote2 svg.png
En nærsynet bavian om sine beryler, der sidder i pandehåret

Hvorfor bruge briller?[redigér]

Dytte Svendsen, Thyborøn, bruger sine briller til at få fyrene lidt tættere på. Det lykkes desværre ikke altid.

Først og fremmest for at din optiker kan leve - og leve godt. Tror du kaviar-kattemad er billigt? Har du nogen idé om, hvor dyrt det er at fyre med mahogni? Og hvor meget det løber op i, at tørre sig i rumpetten med 500 kr.-sedler, når man har tyndskid? Nå! At briller er 60% billigere i Tyskland skyldes da kun, at momsen dér er 19% imod vores 25! Nå!

30px-Cquote1 svg.png Brrrr, her er fodkoldt. Louise, sæt lige ild til en længe! 30px-Cquote2 svg.png
Louis Poulsen over en herregårdsbøf


En anden grund kan være dit syn. Ser du godt ud? Også tæt på? Eller langtfra? Det korrigeres med briller! Man sliber bare de dersens linser ganske forsigtigt med sandpapir[1] og pludselig ser det hele meget bedre ud! Især dig! Og naboens datter!

Skal du overhovedet have briller?[redigér]

Start langsomt med at læse hver række. Bare rolig ikke stresse:

SYNSPROEVE.jpg

Vis duh nuh hadde alde Ri@tige kan dy starrrrte med et par læasebreller

Læsebriller[redigér]

I mange år kæmpede samfundet med analfabetisme. Millioner af danske skolebørn kunne hverken læse, skrive eller sidde stille og holde kæft. I 1976 opfandt Thøger Seidenfaden ved en beskidt seance med Ulla Therkelsen i Politikens kopirum læsebrillen og tog patent på svineriet[2]. I dag er skolebørn rigtig gode læsere. Desværre kan de stadig hverken skrive eller sidde stille, men skrivebrillen skulle i det mindste være på vej, lover Thøger.[3]

Briller med glidende overgang[redigér]

Havde du givet hende de skide briller med glidende overgang, havde du måske været i live nu. Nærigrøv!

Rigtigt! Kvindernes menopause[4] kan i dag bekæmpes effektivt med disse overgangsbriller. Det anbefales, at de anskaffes i god tid, for at dit liv ikke skal blive et forbandet helvede. [1].

Kontaktlinser[redigér]

Kontaktlinser har ikke en skid med briller at gøre, da der hverken er cyclosilikater eller dåsebajere i dem. De hører ikke til i denne artikel. Læs om dem et andet sted, mand! I øjet, mand! er du sur, så gå til lægen og hjælp din søster med skak.

Det med småt[redigér]

  1. Minimum korn 180
  2. Og læsebrillen, forstås
  3. Har jeg da hørt
  4. Klimakteriet, du ved. De sveder og er skide sure. Ligesom når de har PMS.