A Baal

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
A Baal er særligt udbredt i Københavns-området

A Baal er det første ord i Ordbogen. Måske er det i virkeligheden ikke et ord, men det forekommer i Ekstra Bladet i de annoncer, hvor unge piger tilbyder forskellige (n)ydelser.

Ordets oprindelse[redigér]

I starten var det nok at hedde "Birte", for at være den første annonce. Så startede "Anne" og siden "Ane" med at tilbyde opstemte mænd at komme med deres værste spændinger - og de kaldte det "Massage". Det var en munter tid.

Senere tilbød "Ane", "Anne" og "Birte" også at massere spændingerne væk med en pisk. De kæmpede dog stadig om at være den første i rækken over alfabetisk sorterede annoncer.

Da de ikke længere kunne finde på et nyt dæknavn, så fandt de på et nyt ord. A Baal var født.

Senere udvikling[redigér]

På et tidspunkt må der have været nogle danske musikere, der har stirret for dybt i Ekstra Bladets annoncer. Straks øjnede de en mulighed for at være de første - og måske endda på forsiden - af Encyclopædia Britannica, og i alle danske kataloger over musikere. Et eller andet sted i deres kreative proces forsvandt "A", og i stedet nøjedes de med "Baal". Shit happens!

Samtidig blev A Baal gradvis udkonkurreret af "A&A" eller "A•A". Det er i virkeligheden foruroligende, så mange Anonyme Alkoholikere, der ernærer sig som massagepiger.

Hvem f..... er Baal?![redigér]

De bibelstærke vil straks genkende Ba'al. Det var ifølge syttende Mosebog den hedningegud, som de kristne udfordrede til "Gud, er du der?!" Ba'al-kulten scorede nogle rigtig gode points på de mange faldne kvinder, som de kunne mønstre, og de havde et superfedt backing-band med en skaldet forsanger med i kulten. De kristne vandt dog på mirakel i middel-kategorien, og så var Kongerne af Ba'albek ikke så trendy længere.[1]

A fodnote[redigér]

  1. For de indviede, som har læst Det gamle Testamente i 3. klasse, kan vi allernådigst oplyse, at Baal var en assyrisk guddom, der også benævnes Baal Peor (sanskrit: Fluernes Herre), hvilket inspirerede børnebogsforfatteren William Golding til romanen af samme navn. Endvidere blev navnet Baal Peor forfransket til Belphegor, en tv-gyser, som lagde de danske gader øde engang i 60'erne, da den blev sendt i dansk tv. Historien foregik i Louvre og havde Juliette Greco i hovedrollen som Belphegor. Her skal man ikke tænke længe før man associerer til betelgeuze, der er skildret i filmen Beetlejuice, da der ikke er nogen, der kan udtale det andet.