4. marts

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Feb Marts 2023 Apr
Ma Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Kalender for 2023
1877, Moskva Muligvis havde ballerinaens rigelige pondus en del af skylden for teatrets kollaps. Under alle omstændigheder var og blev cigaren knækket.

Den 4. marts er dag 63 i året. Tycho Brahe, der lavede sin egen kalender med uheldige dage[1], markerede denne dag med rødt som en særlig uheldig dag.

Og se blot herunder, hvor galt det kan gå.

Begivenheder[redigér]

 • 1789 - Den amerikanske kongres samles for første gang, men glider på røv og albuer i en bananskræl. Sytten kongresmedlemmer omkommer og to får ondt i halebenet. En enkelt knækker sin stok.
 • 1848 - Der indføres almindelig valgret i Frankrig, men premierministeren taber sine bukser, fordi han har glemt sine seler og hele landet ler ad hans lille tingest og i vrede trækker han valgretten tilbage.
 • 1857 - Dåbstvangen for folkekirkemedlemmers børn afskaffes, efter en uheldig episode, hvor lille Kurt forsvandt i døbefonten og ikke er set siden.
 • 1877 - Balletten Svanesøen uropføres i Moskva, men teaterets tag ramler ned og dræber dirigenten og brækker en cigar, der må smides ud, fordi den ikke kan repareres uden at blive sendt tilbage til Cuba.
 • 1892 - København får sit første elværk, der straks bryder i brand og byen brænder ned til grunden og køleskabet er ikke engang opfundet, så der er ingen der får glæde af elektriciteten alligevel.
 • 1967 - Første gas fra Nordsøen pumpes i land i England og forsvinder lige op i den blå luft, fordi snotaberne har glemt de sidste ledninger for helvede da!
 • 1973 - Terrorister fra Sorte September overgiver sig fra den saudiske ambassade i Khartoum pgra. tilstoppede toiletter og lugten af de mennesker, de har skudt.
 • 1975 - Charles Chaplin slås til ridder, men brækker kravebenet og sparker i vrede hendes majestæt dronningen i hendes tvedelte fyldighed.
 • 1994 - Kurt Cobain rammer sig selv i knolden under en dueskydning, der spinner helt ud af kontrol.
 • 2001 - Som den første danske alkoholiker får Jesper Christensen årets Bodil for sit eminente drikkeri på Bænken uden at falde ned.
 • 2016 - Statsminister Rasmussen afbryder sig selv i Godaften Danmark for at fortælle, at der ikke er sket en skid på denne dato i de sidste 15 år. Nationen er målløs, men reddes af tv-kokken, der klasker et råt æg ind i hovedet på Line Baun Danielsen for at genoprette tingenes tilstand.
 • 2017 - Præsident Trump beskylder Barack Obama for at have udspioneret ham igennem kighullet ind til kejsersuiten på Trump hotel, hvor han blev afsløret, da han - nok grundet den dybt foroverbøjede stilling - blev voldtaget af en overtjener. Trump Hotel beklager episoden, men afviser at betale erstatning med begrundelsen: "Når man har så god en røv, så skal man ikke bare vifte med den på en tilfældig hotelgang, hvor rigtige mandfolk render frem og tilbage.... Frem og tilbage... Frem og(forkortet af red.)".

Nedfaldne bemærkninger[redigér]

 1. Hvilke sjovt nok faldt sammen med konens PMS-perioder.