0

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Skift til: navigering, søg
Trisambig poseidon.jpg Dette er en artikel med en flertydig titel.
Det vil sige at vi med vilje har ledt dig på afveje. Dette har vi gjort for kunne bagtale dig groft, imens du er forvirret og forsvarsløs. Hvis du ikke ønsker, at vi skal fortælle onde historier, om hvilken ynkelig taber du er, så klik på et link for at finde skovstien igen. (Se alle artikler, hvis navn begynder med "0").

"Nul, Putte"

~ Paris Hilton

Et nul er ingenting. Faktisk er det ikke engang det samme som ordet 'ingenting', som trods alt er et ord. 0 er til gengæld et tal, men det tæller ikke for noget. Man kan ikke have 0 kroner i lommen, og det er meget kedeligt at tælle til nul - "nul!".

Sætter man et andet tal foran et nul, kan det pludselig blive til en hel masse. 000 er som sagt tre gange ingenting, men 1.000 (tusind) er et rimeligt højt tal. Så man kan faktisk godt bruge ingenting til noget. Man skal bare have noget andet til at blande sammen med ingenting. Og blandingen skal være rigtig, for 0100, 0010 og 0001 er ikke helt det samme.[1] Faktisk er det meget tæt på at være ingenting også.


Overført betydning[redigér]

Man kalder det første årti i det 21. århundrede for nullerne. Det gjorde man forøvrigt også ved de første år af det 20. århundrede og endog det 0. århundrede. Man kalder det nullerne, selvom det faktisk kun var år 2000, der var et rigtigt nul-år. Året begyndte med datoen den nulte i nulte år tyve-nulnulnul.

Mange kalder andre folk for et nul. Det sker hvis man ikke synes de er så meget værd. Det er dog ikke så slemt som at blive kaldt for en plovmand eller en tusse.

Der findes også udtrykket nul putte!, men ingen ved helt hvad det betyder.

0-trivia[redigér]

  • Vand fryser til is, når temperaturen kommer lige under nul grader. Det kunne lige så godt være 12 eller 60 grader (faktisk ville det være bedst, hvis det var 60 grader)[2] men det skal lige være nul. Bare fordi.[3]
  • Alle mennesker er nul år, når de bliver født. Al fødselsstatistik viser, at ingen bliver født, når de er under eller over nul år. Det er også meget mystisk.
  • Der er som regel nul gæster ved de fleste Lars Lilholt Band-koncerter. Andre gange er deres mødre med.
  • den binære talrække er 50% nul.
  • Der er nul mennesker, som læser denne artikel. Du tæller ikke! Du er nemlig også et nul.
  • Ingen ejer nullet.

Sådan er der mange sjove facts om nullet. I det hele taget er ingenting en meget populær ting, som bruges til rigtig meget.

Nul fodnoter[redigér]

  1. Heller ikke hvis det er binære tal
  2. Og voffer lige det, spør jeg bare
  3. Det er altså ikke godt nok!